Okosabbak lettek az emberek az internet megjelenése óta?
Ez lenne a logikus, de nekem úgy tűnik, hogy a net tele van mindenféle marhasággal, és a fiatalok már nem tudják megkülönböztetni a tudományos cikket a handabandától. Némelyikük egyenesen azt hiszi, hogy ami a tankönyveiben áll, az mind hazugság, és a neten kapott eszement cikkek mondanak igazat.
Tényleg úgy van, hogy az emberi ostobaság legyőzhetetlen?
Ezt már Ráth Végh István is megállapította. Egész vastag könyvben gyűjtötte össze az emberi butaságot. Pedig akkor még nem is volt internet.
Az a baj, hogy mindenki írhat mindent és sokan gondolkodás nélkül elhiszik, amit olvasnak.
Csak kevesen lesznek okosabban az internettől.
Állítólag Einstein egyszer azt mondta, hogy két végtelen dolgot ismer: az egyik az Univerzum, a másik pedig az emberi hülyeség. Majd hozzá tette, hogy talán az Univerzum mégsem az. :)
Több az elérhető információ, és ezek közül sok van amelyik vitathatatlanul hasznos, de az emberek ettől nem lettek okosabbak.
Szerintem is ez a helyzet.
TV-t alig nézek és mostanában az internetre sem sok az időm.
Néha velem is " elszalad a ló", de teszek róla, ha észbe kapok.
Nem tudom ki mennyire okos vagy buta.Azt sem tudom, hogy állapíthatnám meg.Nem is hiszem ,hogy dolgom volna megítélni.Max annyit vágok ,hogy ért valaki valamit vagy nem.De emiatt sommás véleményeket formálni nem bátorkodnék ,ha lehet.
Itt a gyk-n valahogy úgy megy a dolog, hogy ha valaki olyat ír be amivel egyetértenek jó sokan , attól függetlenül ,hogy baromság ,azt nem pontozzák le azok akik még annyit se értenek az adott dologhoz.Ez kb olyan mintha a diákok méltatnák érdemjegyekkel a tanárnőik erőfeszítéseit.De sokat nyomna a latban , az érzelmi beállítottság ,a szimpátia és sokkal szimpatikusabb a tanárnő, ha az osztályozóihoz hasonlóan kellőképpen tájékozatlan a tantárgyban.
Vagyok úgy sokszor ,hogy a rádióban munka közben hallok valamiről(tudomány ,történelem ,politika stb),bár vannak infóim róla de hiányosnak érzem és este még rákeresek.Ilyenkor jönnek még be az adott témához kapcsolódó dolgok és órákig elvagyok ezzel a bíbelődéssel.
Míg rám nem szólnak ,hogy dugjam má el magam.
Szerintem hasznos a net mert az ember eleve érdeklődő és nem árt ha különböző szempontokat is ismer.Ám a tanulságot mindenkinek magának kell levonnia.
Ostobaságokkal félrevezetni ,csak a tájékozatlanokat lehet.Általában.
Az internet nem észt vagy "butaságot" ad, hanem lehetőségeket.
Van aki (sokan) ezt arra használja, hogy tovább hülyüljön, van, aki tanulásra, ismeretszerzésre.
A többség szerintem mindkettőre.
Ez minden technikai és egyéb újítással így van.
A nyomtatás elterjedésével is rengeteg "szenny" borította el a világot. Mégse gondolnám, hogy az olvasás hülyíti az embert.
Az internet túl gyorsan és emiatt kulturálisan kezelhetetlenül terjedt el, ennek rengeteg hátránya van, de én (tudom, naiv vagyok) úgy gondolom szép lassan ki kell alakuljon ennek is a kultúrája, itt is lesz a legalja, ahogy pl a magazinok között is van, de különválik az értékesebb részektől.
Egyébként meg hiába használják sok baromságra a netet, pusztán "ész" szempontból, ezerszer többet ér, mint a TV előtt punnyadni, mivel egy interaktív dolog, ezért valamennyi agymunkát mindenképp megkövetel, még a fészbukon olvasunk baromságokat akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!