Miért ilyen a legtöbb idős néni, ti szoktatok hasonló esetekkel találkozni?
Sziasztok.
Mindenhol az megy,hogy az idősekkel való tisztelet elengedhetetlen,és alapkövetelmény,viszont én sokszor azt tapasztalom,hogy visszafelé ez a dolog nem mindig működik.
A múltkor szálltam fel a buszra,tömve volt a járat,csak egy idős néni belső oldalán volt hely,ott is kb 3 szatyor,erre kértem hogy had üljek már le,vegye el,majd megszólalt,hogy "nem tudom,látja mennyi szatyrom van,majdnem beszóltam neki,hogy de a szatyroknak nem váltott jegyet,de inkább álltam,az úton 45 percet.
Múltkor meg babakocsival megyek a járdán,bicikli út sehol,erre jön velem szemben egy idős hölgy,hogy engedjem már el,én meg "ne haragudjon,de ez nem bicikli út...."
erre még ő kiáltott valamit utánam.
De amikor én mentem ott a gyerekkel,a hátam mögött,mert féltem az autóktól,akkor megkaptam egy szintén idős nőtől,hogy "nem megyek arrébb,nem baj?"
Meg most is mentem reggel a boltba,jön velem szemben a rossz oldalon egy nénike,direkt nem mentem odébb,mivel én voltam a jó oldalon,ő meg majdnem belém jött,végül mégis én engedtem el.....annyira zavar,hogy visítanak ha valaki azt csinálja amit ők,de nekik szabad.....
Hát kérdező...
Én mióta láttam hogy egy vén boszorkány a botjával taszigálja le a kismamát a buszról és kiabálva hogy a "tömegközlekedés az öregeknek való a fiatalok menjenek gyalog". A busz tele volt de állóhely lett volna még a hölgynek.
Én ezt a buszmegállóból láttam.Ha a buszon lettem volna akkor biztos kiosztottam volna a vén trottyos.
Mégis mit képzel magáról?
Menjen ő gyalog.
1. ez durva,és még ők panaszkodnak......
3. szerintem is attól még hogy jóval idősebb,nem zárja ki azt,hogy az illető nem lehet egy bunkó,tahó ember.....
Nem igazán értitek ezt.
Természetesen így is fel lehet fogni és nem vitatom, lényegében igazatok van.
Csakhogy ezek az emberek az elődeink, bár még élnek a mi korunkban is.
A tisztelet a régi munkájuk miatt jár nekik, a kímélet, a belátás az öregségnek. Ilyenkor már mindenük öregszik, meszesednek az agyi erek is, türelmetlenebbek lehetnek, akár erőszakosak is, még ha egész eddigi életükben angyalok voltak is.
Hasonló, talán nem a legjobb példát mondom, de ahogy az elmebetegek cukkolása nem vall jó érzésre, ugyanúgy az öregekkel szemben is több kímélet szükséges.
Nem minden esetben ilyen erőteljes a változás, de előfordul.
Öregek pedig mi is leszünk és nagy a valószínűsége, hogy azt kapod vissza, amit most adsz, mert a fiataloknak, a gyerekeknek példát adsz.
Ilyen esetben elnézőnek kell lenni, megértőnek, megsértődni, haragudni nem szabad, mert öreg már szegény, inkább sajnálatra érdemes.
De az miért van akkor,hogy vannak igazán kedves,és a fiatalokkal
elég barátságos idősek is,meg olyanok,akik előszeretettel kötözködnek másokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!