Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kiadnátok a lakást? Nagyon...

Kiadnátok a lakást? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés

A párom és én albérletet keresünk,de ez csak egy közvélemény-kutatás lenne,hogy vajon sikerrel járunk-e!

Tehát én és a párom is dolgozunk,én gyógyszertári asszisztens vagyok,a párom üzletkötő egy neves nyugdíjpénztárnál!Kb. 150 ezret keresünk ketten!Elég lenne nekünk egy 2 szobás lakás(2 nagyobb szoba,nem fél szoba)!Még most kezdtünk el dolgozni a párom 21 én 20!Még legalább 4 évig nem szeretnénk családot,mert biztosítani szeretnénk már előre a babáink jövőjét!Tehát hosszútávra szeretnénk a lakást és ha tetszik ott az élet,a lakás akkor szeretnénk megvenni majd!Egy indokot látok,amiért nem kapnánk meg sok helyen a lakást,hogy mind2 romák vagyunk!

Én tisztaság és rendmániás vagyok :)(munkámból i kifolyólag)a párom munkáján kívül szeret lazán(rap-os)öltözködni!Mindketten intelligens,tanult emberek vagyunk de a származás az egyetlen ami zavarhat(bár nem szégyenlem)valakit!Ti kiadnátok lakát nekünk?Van saját bútorunk és mindenünk,apósom elektronikai termékekkel foglalkozik,a párom keresztapja bútorasztalos tehát tényleg minden meglenne,csak költözni kéne,de apósom tudna költöztetni is,mert nagy autója van! SZERINTETEK?

2009. aug. 31. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Én minden gond nélkül. Alapvetően nem a romákkal van bajom, hanem az olyan emberekkel, akik nem dolgoznak, az én adóómból élősködnek. Szóval -ne sértődj meg!- előbb leellenőrizném a munkahelyeteket. Jó, tudom, a munkahely menet közben is megszűnhet, de pozitív, ha van melótok.
2009. aug. 31. 18:27
 2/9 anonim válasza:
74%

Ha így van, ahogy leírtad, akkor minden épp eszű, normális és jó lelkű ember kiadná Nektek a lakását, persze ha van neki kiadó :)

szerintem 50-60ezer ft +rezsiért már van lakás, ha tudjátok fizetni minden gond nélkül és nem szeditek szét a lakást, akkor még örülni is fognak, hogy hosszútávra találtak normális albérlőket!

sok sikert :)

2009. aug. 31. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

őszinte leszek, nem az én véleményem tükrözi, de sokan úgy gondolkodnak, hogy már az ügynökségnek mondják, hogy romák nem mehetnek, mert félnek, hogy majd odaköltöztetik az egész családot és nem lehet őket kitenni, vagy nem fizetik majd a számlákat.

1 kemény napig dolgoztam ingatlanügynökségnél, pont tanúja voltam egy ilyen esetnek.

azért sok szerencsét!

párod inkább ne rappes ruhában menjen lakásnézőbe, vmi szolidan elegánsban, mondjuk ing meg farmer.

2009. aug. 31. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Én kiadok egy lakást,és képzeld romáknak.És pont egy nem roma párt utasítottam el pedig néhány ezer forintal többet is fizettek volna.Az ok a roma párnak volt egy pici gyereke.De meglett mondva amennyiben valós panasz van a szomszédoktól,amortizáció,lakbér,számla nem fizetése akkor figyelmeztetés az első körben másodikban repülés.Aki haszonszerzés miatt adja ki az ingatlanát azt csak az érdekli pontosan legyen fizetve és ne romoljon a lakás állapota."a párom munkáján kívül szeret lazán(rap-os)öltözködni "Na ez már inkább lehet hátrány mint a származás.Ha így öltözködik nekem nem tesz komoly családfenntartó benyomást.
2009. aug. 31. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azok közé tartozom akik ha meglátnak egy romát a villamoson akkor idegesek lesznek, nem szeretem őket, kiffejezetetn utálom.

Ettől függetlenül aláírom, hogy vannak normális romák is.

Ez szarul hangzik nagyon és tényleg kegyeteln, de ha ha nem akarjátok, hogy romaként nézzenek rátok az emberek, akkor szakítanotok kell mindenenl ami kiffejezetetn romás, olyanokkal amiket a "magyarok" nem fogadtak el. (pl amitpl én a falra mászom, az az óbégatás. A legtöbb roma hangosan fennhangon óbágítva beszél, kiabál nem viselkedik) bunkó módon viselekdnek, aminek nyilván az iskolázatlanság az oka. És még egy csomó dolog ami az intelgiencia alacsonsága táplál, had ne soroljam.

Ne értsétek félre, nem az a bajunk, hogy a romáknak teljesen más a viselkedése meg kúltúrája. Nézd meg a kínaiakat. Totál másmilyenek, mégsem utálom őket. a legrosszabb amit tehetnek velem, hogy átvernek a piacon.

Mindenesetre a romák annyi rosszat tettek ebben az országban, hogy már nem tudunk rájuk úgy nézni, hogy megszavazzuk nekik a bizalmat előre. (legalábbis sokan így vagyunk)

Ha egy roma szeretne beilleszkedni, akkor annak szószerint be kell illeszkednie, alkalmazkodnia kell a nemromákhoz. Öltözködésben, viselkdésben, beszédben(ez megint szarul hangzik, de ha azzal a tipikusan romás hangon illetve kiejtéssel beszéltek, akkor az már ellenszenvet vált ki az emberekből).

Az öltözékben azt is figyelni kell, hogy lehet normálisan akarok kinézni, ezér tpl öltöny meg ilyenek eszetekbejut esetleg, akkor az pl már gáz, mert pl egy öltönyös romáról az embernek a jólöltözött rabló maffia cigány jut eszébe.

sorolhatnám még asszem sokáig. Nem bántani akarlak titeket, nem ismerlek titeket, lehet, hogy van egy csomó olyan dolgotok amitől falramásznának az emberek csak nem mondjátok, lehet, hogy tök rendesek vagytok meg minden.

A lényeg, hogy ha érvényesülni szeretnétek rendesen, legálisan ebben az országban, vagy akármelyik országban, akkor rohadtul kitartónak kell lenentek és alkalmazkodni kell. És bármennyire is nem tetszik, de akkor nem szabad romának lennetek. Ez van. Erről nem mi tehetünk, hanem azok a romák akik lerontották a hírnevüket, és persze a kormány aki szítja a viszályt. Amúgy azzal kapcs, hogy a magyarok a romaellenesek: Egyszer évekkel ezelőtt beszélgettem egy finn gyerekkel, 16éves sráccal neten chaten. Dumálgattunk, szóbajöttek a romák. Mondtam neki, hogy hát mi nem nagyon szeretjük itthon őket. Erre ő nevetve válaszolta, hogy "ki szereti?". Szal nem hiszem, hogy erről, hogy előítéletek vannak erről kiffejezetten a "rasszista magyarok" tehetnek.

noh, tudom hosszúra nyúlt és picit off is lett, remélem haragszotok meg, hogy leírtam a véleményemet.

2009. aug. 31. 19:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem haragszom ezért senkire!Én is inkább azért aggódom,hogy ha mondom,hogy szeretnénk majd babát akkor feltételezni fogják,hogy majd neveletlen senkiházi lesz!Ez nem így van!De a neveletlenségről azért sok magyarnál is beszélhetnénk!Munkakörömbe tartozik az egészségnevelés és sokszor...hát igen rászólok az anyukára,ha a szegény kicsi gyermek (bár jól öltözött gazdag családban él)már 4x is megkérdezi,hogy anya mi az és senki sem figyel rá!

Na meg persze nem akarom,hogy azt higgyék rólunk,hogy majd lelakjuk a lakást!Mi mind2 szegény családból származunk,ezért mindenünk amink van megbecsüljük,mert tudjuk,hogy nem tehetjük meg,hogy havonta lecseréljük pl.:a szekrénysort vagy az ágyat!Most kezdtem el munka mellett egy hónapja egy levelező enteriőr (lakberendező)képzést,ami 1 éves gyakorlattal,tehát nem lenne zsíros kéznyom a falakon!

A párom munkában természetesen ingben és néha öltönyben(bár a zakót nem kedveli)jár,mert nem mehet topisan az ügyfelekhez,de ha lemegyünk a kedvenc szórakozóhelyünkre meg inni 1 sört vagy boros-colát a barátokkal (és csak dumálunk,nem vagyunk részegek)vagy moziba megyünk esetleg koncertre,neki kényelmesebb a baseball sapi és a nagy bő farmer kosaras mezzel!Ez persze érthető,neki ez kényelmes,ezért is-és így is imádom!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat,megnyugodtam,bár nem tudom,hogy ahol élünk vajon hogy megy az ilyen!Még annyit,hogy én tökéletesen be tudtam illeszkedni így is,hogy elmondom roma vagyok!Mások kedvéért nem fogok hazudni magamról,hiszen ez vagyok ÉN!Így mindenki elfogad,csak az a lényeg,hogy ismeretség nélkül ne vádoljon butasággal senki!Magyarul beszélek és roma vagyok!Büszkék vagyunk,hogy ennyit is el tudtunk érni "segítség" (pénz) nélkül,úgy ahogy a testvéreink és a szüleink!A közelünkben sincs gazdag rokon!DE senki sem buta és tanulatlan!Mindenki a maga korának "divatja" szerint végezte iskoláit!

2009. aug. 31. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a személyes jelenlétre alapozz (s ne közöld rögtön a származásotokat) , ha aggódnak ajálhatok egy hóval *több* kauciót is. De többet ne, mert az már gyanús üres lakásnál.
2009. szept. 1. 03:40
 8/9 anonim ***** válasza:

a hosszan írt kommentelő vagyok.

Javaslom, hogy semmiképp se viselkedj romásan amikor találkozol személyesen a lakás miatt. de ahogy leírtad, beilleszkedtél.

elárulom, hogy sokszor ránézésből lehet látni egy román, hogy iskolázatlan magyargyűlőlő, vagy pedig beilleszkedett féle.

Valszeg nektek okás lesz ez, majd írd meg mi volt.

2009. szept. 1. 09:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Holnap délelőtt megyünk megnézni egy lakást,én gyorsan kiszaladok az ebéd szünetemben,a párom munkából rohan majd!Remélem,hogy nem csalódunk!Amint írtam szeretnénk majd megvenni a lakást,ha tetszik és jó ott lakni!Meg persze szeretnénk majd saját ízlésünkre (keletiesen) kialakítani az egész lakát,biztos nem fogja elengedni majd a lakbér árából,de nem baj,mert van spórolt pénzünk és saját költségre is megcsináljuk!A párom ráadásul néha faldekorral is foglalkozik,mikor van megrendelés,tehát szeretnénk majd festegetni kicsit!

Még egyszer köszönjük a "bizalmat" így online! :D Szép napot!

2009. szept. 1. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!