Miért van az, hogyha valaki nem szép, azzal sokkal
bunkóbbak az emberek?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy az olyan kérdéseknél, ahol nem írtam oda, hogy nézek ki, mindenki tök segítőkész meg kedves volt, de amikor olyan kérdést tettem fel, amihez muszáj volt leírnom, hogy vékony vagyok, kicsi a mellem és van egy kis pocakom, arra a kérdésre undok, lekezelő válaszokat kaptam.
Ezek szerint az férfiak csak azért kedvesek az emberrel, mert azt gondolják róla, hogy szexi?
2013. jan. 20. 01:15
1/5 anonim válasza:
Nem feltétlen, a kérdés jellegétől is függ, és attól te mit fogalmazol meg benne. Ha a kérdésből kiérezhető, hogy kifogásokat keresel, támadhatnak, de ha érzik a határozottságot, elhatározást, segítenek. De van olyan is, hogy valaki simán trollkodik, azzal is aki szép, azzal is, aki nem.
2013. jan. 20. 01:37
2/5 anonim válasza:
Azért kapsz ilyen válaszokat, mert a leírásodból eleve lerí, hogy elégedetlen vagy magaddal, nem tartod magad szépnek.
Amúgy az írásból nem tűnik ki, ki milyen, és egyébként lehetsz te is normális alkat, csak épp te gondolod, hogy olyan vagy, amilyennek leírod magad. A fenti leírásból egyáltalán nem azt olvasom ki, hogy ha objektíven le is írod a küllemed, tetszel magadnak mindenestől.
2013. jan. 20. 01:50
3/5 anonim válasza:
Már kicsi korunktól fogva azt halljuk mindenhonnan, hogy csak akkor vagy valaki, ha jól nézel ki. Csak nézz meg egy akármilyen gyerekmesét: a királykisasszony a jó szereplő, mindig nagyon szépnek írják le, a gonosz meg mindig valami csúnya boszorkány vagy ilyesmi. Kb. születésünktől fogva ezt a képet nevelik belénk ezekkel a mesékkel. És akkor még nem is beszéltem a hírességekről, akik folyton a testükkel foglalkoznak, hamarabb lesz hír abból, hogy xy celeb mellplasztikáztat, mint hogy a szegény országokban élő gyerekeknek adományt kellene gyűjteni, és még sorolhatnám. A való életben is sokkal óvatosabbak vagyunk egy csúnya emberrel, mint egy széppel. Sajnos magamon is sokszor észreveszem, hogy ilyen előítéleteim vannak, pedig igyekszem odafigyelni rá, hogy ne legyenek :(
2013. jan. 20. 09:26
4/5 anonim válasza:
Ez nem belénk nevelt, hanem ösztönös. Csak gondolj bele.
2013. jan. 20. 20:32
5/5 anonim válasza:
Sajnos a kérdezőnek igaza van: igen, az életben alapvetően bunkóbbak azokkal, akik nem jól néznek ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!