Miért küldi majdnem minden szülő egyetemre a gyerekét?
Egyetemista vagyok,de vannak hajmeresztő csoporttársaim,van,aki még helyesen sem tud írni,egy mondatban 5 hibát is csinál,egy másik meg lenézi a barátnőit,mert otthagyták az egyetemet,és elmentek dolgozni,szakmát tanulni,szóval a csoporttársaim nagy részénél azt sem értem,hogy érettségiztek le egyáltalán,alapműveltség is hiányzik sokuknál,
most én is ott akarom hagyni,mert nem tetszik a felsőoktatás,nagyon fel van hígulva,mindenkit felvesznek,ezt elmondtam a csoporttársaimnak és minednki nézett rám,hogy miért akarom otthagyni,
szakmát akarok tanulni,most kultúra és turizmus szakra járok,de semmire se jó,nem tanulunk semmit
Mar az en idomben kezdett kialakulni ez a "minden hulyet vegyunk fel" elv. Nem voltam en se egy nagy eszkombajn, de azert megnyugodtam mar elso fel evben, hogy nalam is vannak hulyebbek:D Es amit irt az egyik valaszolo, igaz: Sok mindenkit felvesznek, de nem sokan kapnak kemenyfedelest. Az en diplomaosztomon nem tudom hanyan alltunk ott, s hanyan allhattunk volna, de azt tudom, hogy az elso 2 sor kapott diplomat, a tobbi 8 sor csak papirt kapott, mert annyiuknak nem volt meg a nyelvvizsgaja. Pedig akkor meg eleg volt sok esetben az alapfoku nyelvvizsga. Megint mas kerdes, hogy a diplomam a polcon porosodik. Soha nem is fogom hasznalni, es nem tudom, hogy fogom megmondani a lanyomnak, hogy jarjon egyetemre, ha egyszer az anyja se ment vele semmire. Azert gondolom, hogy soha nem fogom hasznalni, mert diplomaosztorol majdnem egyenest kulfoldre koltoztem parommal. Azota is itt vagyunk, gyari munkasak vagyunk, egy boronddel kezdtuk, iden hazat veszunk. 5 evbe telt csak..ugy, hogy en 2 evig nem dolgoztam, mert gyerekkel itthon maradtam, es csak elso evben jart gyes, de nem egesz evre.
En a hugomnak, aki jovore vegez a gimiben, azt mondtam, ha nincs kedve tovabbtanulni, jojjon ki, elindulni segitek. Azt mondja, lehet, hogy majd el vele. En csak azt banom, hogy nem jottem ki hamarabb. Egy ideig biztos piszkalt volna a gondolat, hogy mert nem fejeztem be a fosulit, de ha akkor 2. otthagyom, mar a sajat hazamban csucsulnek reg, s akkor mar a 2. gyermekem is meglenne...most mar mindegy. Nem hiszem, hogy ma Magyarorszagon sok ertelme lenne olyan diplomat szerezni, amit csak otthon tudnal hasznalni, de nem tudsz, mert nincs ra kereslet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!