Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért küldi majdnem minden...

Miért küldi majdnem minden szülő egyetemre a gyerekét?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok,de vannak hajmeresztő csoporttársaim,van,aki még helyesen sem tud írni,egy mondatban 5 hibát is csinál,egy másik meg lenézi a barátnőit,mert otthagyták az egyetemet,és elmentek dolgozni,szakmát tanulni,szóval a csoporttársaim nagy részénél azt sem értem,hogy érettségiztek le egyáltalán,alapműveltség is hiányzik sokuknál,

most én is ott akarom hagyni,mert nem tetszik a felsőoktatás,nagyon fel van hígulva,mindenkit felvesznek,ezt elmondtam a csoporttársaimnak és minednki nézett rám,hogy miért akarom otthagyni,

szakmát akarok tanulni,most kultúra és turizmus szakra járok,de semmire se jó,nem tanulunk semmit

2013. jan. 16. 15:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amint írod,pontossan a pénz miatt vesznek fel mindenkit.Aki értelmes annak használ,a többi meg lesz diplomás takarító!Te vajon hova tartozol:D
2013. jan. 16. 16:10
 12/22 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, otthagyom, ez nekem nem való, nem ezért tanultam keményen általánosban és középiskolában.
2013. jan. 16. 16:13
 13/22 anonim ***** válasza:
A kérdés már csak az hogy hány szakra kell majd jelentkezned ahhoz, hogy megtaláld azt amit nem unsz meg?
2013. jan. 16. 16:19
 14/22 anonim ***** válasza:
67%
Ha tudtad, hogy vannak ilyen nagyon büfé szakok, akkor mégis miért ide jelentkeztél?
2013. jan. 16. 16:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mar az en idomben kezdett kialakulni ez a "minden hulyet vegyunk fel" elv. Nem voltam en se egy nagy eszkombajn, de azert megnyugodtam mar elso fel evben, hogy nalam is vannak hulyebbek:D Es amit irt az egyik valaszolo, igaz: Sok mindenkit felvesznek, de nem sokan kapnak kemenyfedelest. Az en diplomaosztomon nem tudom hanyan alltunk ott, s hanyan allhattunk volna, de azt tudom, hogy az elso 2 sor kapott diplomat, a tobbi 8 sor csak papirt kapott, mert annyiuknak nem volt meg a nyelvvizsgaja. Pedig akkor meg eleg volt sok esetben az alapfoku nyelvvizsga. Megint mas kerdes, hogy a diplomam a polcon porosodik. Soha nem is fogom hasznalni, es nem tudom, hogy fogom megmondani a lanyomnak, hogy jarjon egyetemre, ha egyszer az anyja se ment vele semmire. Azert gondolom, hogy soha nem fogom hasznalni, mert diplomaosztorol majdnem egyenest kulfoldre koltoztem parommal. Azota is itt vagyunk, gyari munkasak vagyunk, egy boronddel kezdtuk, iden hazat veszunk. 5 evbe telt csak..ugy, hogy en 2 evig nem dolgoztam, mert gyerekkel itthon maradtam, es csak elso evben jart gyes, de nem egesz evre.

En a hugomnak, aki jovore vegez a gimiben, azt mondtam, ha nincs kedve tovabbtanulni, jojjon ki, elindulni segitek. Azt mondja, lehet, hogy majd el vele. En csak azt banom, hogy nem jottem ki hamarabb. Egy ideig biztos piszkalt volna a gondolat, hogy mert nem fejeztem be a fosulit, de ha akkor 2. otthagyom, mar a sajat hazamban csucsulnek reg, s akkor mar a 2. gyermekem is meglenne...most mar mindegy. Nem hiszem, hogy ma Magyarorszagon sok ertelme lenne olyan diplomat szerezni, amit csak otthon tudnal hasznalni, de nem tudsz, mert nincs ra kereslet.

2013. jan. 16. 16:25
 16/22 A kérdező kommentje:
Szülői nyomásra jelentkeztem, mivel kórházban voltam, nem mehettem el a gyógytornász szakon kötelező tehetségvizsgára, ezt csak biztosítéknak írtam be, nem tudtam, hogy egészségügyi problémák miatt nem fog összejönni a gyógytornász szak, jelenlegi szakomra meg nem volt felvételi, anyum meg mondta, hogy kezdjek bele, mert mégse leszek munakénálküli, nem kell éhbérért dolgoznom
2013. jan. 16. 16:26
 17/22 A kérdező kommentje:
bocsánat, elírtam:munkanélküli
2013. jan. 16. 16:29
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A szlovákiai rendszert én se vágom.De itthon nálunk pl az elsőéveseknél nincs egyetlen államis sem,mindenki fizetősön van,többnyire ilyen 18-19 éves korosztály.Állítólag nem tanulnak semmit és magasról tesznek az egészre,majd anyuci,meg apuci kifizeti nekik.
2013. jan. 16. 16:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Bocs az offért 18
2013. jan. 16. 16:31
 20/22 A kérdező kommentje:
Szlovákiában az első BC és MGR képzés inygenes, és rengeteg egyetem nyit ilyen szakokat, ahová felvesznek olykor 100 embert is, hogy legyen miből fenntartani az egyetemet, ehhez meg kell e fejpénz, ha valaki túllépi az államilag támogatott 3 évet, nem kevés tandíjat kell fizetnie, egy évre némely szakon 2 ezer euró.Itt nálunk büfé szakokra a középiskolai tanulmányi átlag szerint veszik fel a népet, de ugye nem mindegy, hogy valaki kettes mindenből egy gyenge vidéki szakiskolában, vagy erős tiszta egyes egy nagyvárosi gimnáziumban.Ezért van az a mi csoportunkban is, hogy olyanok is bekerültek, akik szlovákul alig tudnak megszólalni, 5 oladalas anyagot megtanulni.Van aki minden félévben 4-5 tárgyból bukik.
2013. jan. 16. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!