Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » ‎A szabályok azért...

‎A szabályok azért vannak, hogy a merész emberek értelmezzék, a fegyelmezett bolondok pedig betartsák. Szerintetek ez mit jelent?

Figyelt kérdés

2013. jan. 16. 15:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jól hangzó szlogen, amely azonban nem igaz. Dióhéjban azt akarja jelenteni, hogy a szabályok hülyeségek, és aki betartja őket, az bolond. És azért nem igaz, mert jóllehet vannak értelmetlen szabályok is, a többség azért mégis csak a mi javunkat szolgálja, és egyáltalán nem hülyeségre, sokkal inkább bölcs belátásra vall az, ha valaki betartja őket.

Azoktól szoktam ilyen és ehhez hasonló "aranyköpéseket" hallani, akik pl. menőnek tartják azt, ha valaki át mer szaladni a főútvonalon. Tárgyilagosan: én már kinőttem abból, hogy menőnek és merésznek tartsam azt, aki áthágja a szabályokat. Egy idő után az ember belátja, hogy a szabályok többsége korántsem véletlenül van, és egy idő után már nem fogcsikorgatva, hanem a saját jól felfogott érdekedben tartod be őket.

2013. jan. 16. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azt jelenti,hogy a bolond emberek a birkák,akik csak követik,a merészek meg az értelmesek,akik át is gondolják a szabályokat.
2013. jan. 17. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!