Mi a különbség a csaj, lány és nő között?
nálam az, hogy a lány az egy kislány...mondjuk 15 alatt. a csaj egy tini, a nő meg egy felnőtt nő...ezt nem tudom magyarázni, mert 18 évesen szerintem még nem felnőtt nő valaki, de 20 évesen igen.
remélem érthető valamennyire :)
A felfogás beli külömbség a lány még nagyon gyerekes a csaj aki kicsit ért dolgokat ,dolgozik a nő pedig aki már látott jót rosszat és tud kezelni rengeteg dolgot amit egy lágy meg sem ért a csaj meg sir stb.
Valahogy az élet hozza. Vannak olyan 16 éves gyerekek akik képesek érett nőként kezelni dolgokat,takarít,főz,abeteg anyját ápolja stb meg olyan 30asok akik még gyerekek...
Köszi az eddigi válaszokat:) Azért tettem fel a kérdést, mert nemrégiben azaz tavaly december elején találkoztam egy fiúval, aki nekem nagyon tetszik, és másnap délelőtt amikor megnéztem hogy írt-e nekem valamit, azt írta, hogy nagyon kedves csaj vagyok :)
Egyébként 23 éves lány vagyok :)
Jaj, ne hallgass az előttem szólóra.
Egy 25 évesre sokan mondják, hogy lány. Ott voltak a szépségkirálynők, gyakran olvastam, hogy úgy bírálják őket, hogy milyen szép "lányok". A lány, meg a nő közt nincs pejoratív értelemben vett különbség, inkább helyzettől függ.
A csaj már tényleg gázabb, de nem mindig tudod kikerülni. Vannak fiúk, akik eleve ezt használják a szótárukban, ehhez vannak hozzászokva. Én is hallottam, már, hogy egy srác, akit alig ismerek, "csajként" beszélt rólam egy barátnőmnek, de nem akadtam ki, mert ő mindenkiről így beszél, nincs benne túl sok tisztelet a lányok felé. Egyetemisták között is elég gyakori a "csaj" megnevezés.
Kérdező, szerintem semmi, én legalábbis - férfiként - totál felváltva, és alkalomszerűen használom ezeket a szavakat, inkább a szövegkörnyezethez igazodva.
Ha azt mondom, hogy "a boltos kiscsaj" az simán fedhet egy 30-as nőt is 2 gyerekkel:))) - és nem, semmi negatív felhang nincs mögötte...
Én lánynak és nőnek is tartom magam, 22 éves vagyok. Szerintem a lány huszonévesen még belefér...
De harminc felett szerintem már csak nő, hölgy stb...
A csaj-t minden korosztályban használják, kicsit pejoratív számomra, a párom pl. sosem mondaná rám, hogy "csaj", "csajom" stb. Meg is van a véleményem az ilyen férfiakról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!