Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi jut eszetekbe a cserkészetr...

Mi jut eszetekbe a cserkészetről, a szóról, szerintetek mit jelent az, ha valaki cserkész?

Figyelt kérdés
Remélem, értitek, mi a kérdés lényege...
2009. aug. 28. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

háát, nekem niki tiki viki, az ifjú mormoták :D

védik a gombákat, segítenek az öreg néniknek, aranyos kendőcskéjük van :)

mit jelent, hát, én már nem voltam ilyen, anyum viszont volt örsvezető elmondásai szerint :D nem mesélt arról, mit csináltak.. de leginkább tartozni valahova, szerintem..

2009. aug. 28. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
30%

Nekem az jut eszembe, hogy az ilyen idióta köszönések meg "pajtáskodás", meg "Istenes" dolgok (úgy tudom sok cserkészcsapatnak van köze a kereszténységhez) és egyéb kötelező baromságok nélkül is felismerem az állatok nyomait és hangját, nem tévedek el egy erdőben, tudok fára mászni, tudom, melyik gomba ehető és melyik halálosan mérgező, stb stb...

És átadom a helyem az idős néniknek, sosem dobáltam meg kővel kóbor állatokat, nem szemetelek, stb...

2009. aug. 28. 11:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez a pajtáskodás dolog inkább az úttörőségre vonatkozik szerintem...
2009. aug. 28. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Nekem mindig valami kopasztott csirke:/:D
2009. nov. 24. 17:56
 5/5 anonim válasza:
100%

A második kommentelőnek hadd hangsúlyozzam, hogy a cserkészet elsősorban egy ÖNKÉNTES ifjúsági nevelőmozgalom. Nálunk nincs olyan, hogy kötelező.

A mozgalom sokminden hasznos információt megtanít, ami egy erdőben a túlélést segíti, a társadalomba pedig a könnyebb beilleszkedést biztosítja. Mivel itt alapvetően kisebb és nagyobb közösségekben vagyunk, könnyebb elsajátítani ismereteket, megtanuljuk a társas viselkedés alap- és illemszabályait, játszunk, éneklünk, és kézműveskedünk, egyszóval jól érezzük magunkat.

Év közben őrsgyűléseken és csapatprogramokon veszünk részt, ezáltal lesz az évi munka megkoronázása a tábor.

Mit jelent, ha valaki cserkész? Nehéz kérdés. Mindenekelőtt hű a fogadalmához: Isten, haza, embertárs. (Ha valakinek nincs kapcsolata Istennel, hogy tesz fogadalmat?)

A cserkész az, aki emberebb ember, magyarabb magyar akar lenni. Ha feladod ezt az életformát és nem leszel hű a fogadalmadhoz, ez a világ rosszabb lessz. Hadd idézzek Bi-Pi utolsó mondataiból, amik a cserkészekhez szóltak:

"Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint a hogy találtátok"

Jó Munkát!

egy őrsvezető a sok közül

2010. aug. 27. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!