Pincérnek/felszolgálónak mennyi borravaló jár? Végösszeg 10%-a? Úgy hallottam legalábbis.
Egy barátommal beültünk kávézni a múltkor, és az összeg 610 ft-ra jött ki. Bunkóság volt, hogy azt mondtam, hogy 700-ból adjon vissza? Ezressel fizettem. Kicsit úgy éreztem 90ft-al kiszúrom a szemét, de ha meg azt mondom mondjuk, hogy 800-ból, akkor meg az bunkóság, hogy visszakérek 200ft-ot.
Gáz volt amit csináltam szerintetek? :$ Vagy ilyenkor ti mit szoktatok? Egyáltalán kötelező lenne?
A számla 10%-át illik adni ha meg vagy elégedve a szolgáltatással azaz pl a kv nem volt hideg, a felszolgáló nem volt udvariatlan és jól éreztétek magatokat náluk. Ha 610ft akkor a 700 az teljesen rendben van, 610-re ritkán adnak egy 1000-est, de nálam előfordult hogy 350-re 1500-ból nem kértek vissza, vagy 6800-ra 15 000-et adtak.
Ilyen is van, meg olyan is akinek fejen is állhatsz akkor is visszakéri a 10ft-ot, ilyenkor egy buszjegyet is adok neki, hogy arra se kelljen költenie. :)
Nekünk is volt olyan hogy nem adtunk semmit, mert az hogy késett a kaja még talán rendben is lett volna mivel láttam hogy fullház van. De a felszolgáló full agresszív volt, csinált jó pár szakmai szarvashibát, más körettel hozta az ételt és amikor külön kértük a számlát (haverokkal voltunk) akkor pofákat vágott, majd egybe kihozta, letette és elviharzott.
Na neki forintra pontosan kiszámoltuk.
A borravaló pont arról szól, hogy elégedett az ember a kiszolgálással. Ha nem akkor természetes nem jár.
A helyedben én is 700 Ft adtam volna. Mindig kerekítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!