Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mégsem igaz, hogy a külföldiek...

Mégsem igaz, hogy a külföldiek jobban beszélnek angolul?

Figyelt kérdés
10 éves koromban kezdtem el külföldiekkel chatelni, és senki nem hitt nekem, mondván, hogy egy 10 éves gyerek nem tudhat ilyen jól angolul(ráadásul én még németből is jó voltam). Pedig haverjaimmal voltunk egy páran, mindenki jó volt idegen nyelvekből. Általában a hollandokra mondják, h milyen jól beszélnek angolul...hát, én inkább siralmasnak nevezném. De nem csak chatről beszélek, külföldön nem tudtam megkérdezni senkit, hogy mi merre van, mert csak a saját anyanyelvükön beszéltek. Most 16 éves vagyok, és 8 osztálytársamnak van nyelvvizsgája. Tehát vagy hülyék készítik a statisztikákat, vagy csak én vagyok a társadalom rákfenéje :(
2009. aug. 26. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%

1. én beszélek angolul, spanyolul és oroszul mivel én úgy ahogy van "leszarok" a suliban minden más tantárgyat(érettségire elég 3-as 4-es mindenből, csak a nyelveket tanulom és milyen jó hasznát veszem:) 17 évesen 3 nyelv csak az orosztudásomon még van mit csiszolni:)

2. magyarokkal utálok chatelni vagy játszani a neten mert a hazai színvonal megvan-.-" a külföldiek legalább(angolok, németek stb...) túlnyomó részt nem akkora tajparasztok mint a magyarok

2009. aug. 26. 20:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
elég sokfelé jártam a világban, és nem volt olyan ország, ahol ne tudtam volna magam megértetni angolul, akár a legkisebb faluban is...
2009. aug. 26. 20:48
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ja ez csak egy mítosz. Én Amerikát tudom említeni, ott 5 éves kortól kezdenek el spanyolul vagy franciául tanulni,de többségük még hosszú évek után sem tud egy köszönömöt se mondani ezen a nyelven. A magyar egyetemisták 69%-ának van legalább középfokú nyelvvizsgája, azoknak akik most járnak egyetemre, ugyan ez az arány a Yale-en 7% ( igen 7 ez is főleg a nyelvszakosokból kerül ki) ,de Cambridge-ben már 11%. Tehát az egy kamu szöveg,hogy mindenki beszél nyelveket és a magyar a hülye. Lóf...t!
2009. aug. 26. 22:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
hát igen, csak az angolok, amerikaiak a világ nagy részében elboldogulnak az anyanyelvükkel, mások meg kénytelenek megtanulni.
2009. aug. 26. 23:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan Nyugat-Európában (kivéve Franciao.) és Skandináviában tudnak "jobban" angolul.

A skandináv és holland angolság teljesen jellemző: jól elboldogulnak a hétköznapi fordulatokkal és a szlenggel, a helyesírás és nyelvtan már kevésbé megy nekik (látszik, hogy a tévéből tanulják az angolt).

A közhely, ami ilyenkor mindig fel szokott röppenni, az, hogy de hát nem a precíz megfogalmazás a fontos, hanem a hétköznapi beszédszituációkban való elboldogulás.

Amire azt szoktam válaszolni, hogy a recepciósnak igen, a mérnöknek már nem biztos.

Európán kívül pedig az a helyzet, hogy vagy jól (csak furcsán) beszélik az angolt, ahol hivatalos, pl. Indiában, vagy sehogy vagy csapnivalóan (mint Japánban, Kínában, Dél-Amerikában).

"vagy hülyék készítik a statisztikákat"

Nem. Csak a szüleink korosztálya is benne van a statisztikában, ők pedig oroszt tanultak és azt nem tanulták meg.

Baromság az összehasonlítás Magyarország és Ny-Európa között, pont ezért.

2009. aug. 27. 06:44
 16/17 anonim ***** válasza:
62%
"Ja, kérem, így könnyű. Ha nekik lenne olyan anyanyelvük, ami a legközelebbi rokonától is 3000 éve elvált, nem lenne ekkora a szájuk. Szóval aki Magyarországon idegen nyelven beszél, amögött munka van, nem nyelvcsalád." - Szlovákiai vagyok, magyar anyanyelvű tehát anyanyelvi szinten beszélem a magyart, szlovákot, csehet és ehhez jött még az orosz, angol, német. S ezek azért nem mondhatók rokoni nyelveknek! Ne sajnálkodjunk a 3000 éve elvált nyelvrokonság miatt. Meg lehet tanulni sok nyelvet ha akar valaki.
2009. aug. 27. 08:04
 17/17 anonim ***** válasza:
87%

"Ne sajnálkodjunk a 3000 éve elvált nyelvrokonság miatt. Meg lehet tanulni sok nyelvet ha akar valaki."

Nem akarat, hanem képesség kérdése.

Nem rokon nyelvet nehéz megtanulni. Pl. hiába az angol a világ kb. második-harmadik legegyszerűbb nyelve, egy japán vagy egy kínai 20 év alatt sem képes megtanulni. Akárhogy "akarják", nem megy nekik.

2009. aug. 27. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!