Mégsem igaz, hogy a külföldiek jobban beszélnek angolul?
1. én beszélek angolul, spanyolul és oroszul mivel én úgy ahogy van "leszarok" a suliban minden más tantárgyat(érettségire elég 3-as 4-es mindenből, csak a nyelveket tanulom és milyen jó hasznát veszem:) 17 évesen 3 nyelv csak az orosztudásomon még van mit csiszolni:)
2. magyarokkal utálok chatelni vagy játszani a neten mert a hazai színvonal megvan-.-" a külföldiek legalább(angolok, németek stb...) túlnyomó részt nem akkora tajparasztok mint a magyarok
Konkrétan Nyugat-Európában (kivéve Franciao.) és Skandináviában tudnak "jobban" angolul.
A skandináv és holland angolság teljesen jellemző: jól elboldogulnak a hétköznapi fordulatokkal és a szlenggel, a helyesírás és nyelvtan már kevésbé megy nekik (látszik, hogy a tévéből tanulják az angolt).
A közhely, ami ilyenkor mindig fel szokott röppenni, az, hogy de hát nem a precíz megfogalmazás a fontos, hanem a hétköznapi beszédszituációkban való elboldogulás.
Amire azt szoktam válaszolni, hogy a recepciósnak igen, a mérnöknek már nem biztos.
Európán kívül pedig az a helyzet, hogy vagy jól (csak furcsán) beszélik az angolt, ahol hivatalos, pl. Indiában, vagy sehogy vagy csapnivalóan (mint Japánban, Kínában, Dél-Amerikában).
"vagy hülyék készítik a statisztikákat"
Nem. Csak a szüleink korosztálya is benne van a statisztikában, ők pedig oroszt tanultak és azt nem tanulták meg.
Baromság az összehasonlítás Magyarország és Ny-Európa között, pont ezért.
"Ne sajnálkodjunk a 3000 éve elvált nyelvrokonság miatt. Meg lehet tanulni sok nyelvet ha akar valaki."
Nem akarat, hanem képesség kérdése.
Nem rokon nyelvet nehéz megtanulni. Pl. hiába az angol a világ kb. második-harmadik legegyszerűbb nyelve, egy japán vagy egy kínai 20 év alatt sem képes megtanulni. Akárhogy "akarják", nem megy nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!