Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tudnék megtanulni kommuni...

Hogy tudnék megtanulni kommunikálni az emberekkel?

Figyelt kérdés

A probléma az, hogy ha jön egy ember az életemben (most pl. egy lány, de általában véve mindenkire igaz ez, nem csak az új személyekre) és elkezdünk ismerkedni, megbeszéljük az alap dolgokat, hogy ki mit szeret, sport,könyv,zene,hobbi,állatok,növények,hobbi,szórakozás stb. utána egyszerűen nem tudok vele miről beszélgetni, hiába szeretnék.És már ez odáig fajult, hogy már mondhatni menekülök pl. avolt osztálytársaim elől, ha mondjuk megyek a buszon és egy régi ismerős felszáll, akkor próbálom a beszélgetésre alkalmas távolságot nem elérni, egyszer volt, hogy leszálltam a buszról és sétáltam haza 2 km-t, minthogy beszélgessek vele.

Tehát a kérdés az lenne, hogy hogyan tudnék megtanulni normálisan kommunikálni? A legfőbb probléma, ami ezt megakadályozza, hogy fogalmam sincs, hogy miről beszélgessünk az ismerkedős kérdések/alapinfók megbeszélése után vagy csak egyszerűen a hétköznapokban az ismerősökkel.

16/F

2012. dec. 29. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell beszélgetni a buszon.

De sokat dobhat a témákon, ha keresel valami hobbit, amiről tudsz esetleg beszélni vagy érdeklődsz az ő dolgai felől.

2012. dec. 29. 23:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül csak buszról van itt szó, hanem úgy általában mindenhol. A saját szüleimmel sem tudok miről beszélni.

Tudnál sorolni pár népszerűbb hobbit?

2012. dec. 30. 00:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Meg az a baj, hogy az ő dolgai felől sem tudok érdeklődni, mert rengeteg mindent átbeszéltünk már még az ismerkedős "résznél", és nem tudom mit kérdezzek.
2012. dec. 30. 00:02
 4/5 anonim válasza:
én is így vagyok,de nem fordítok túl nagy figyelmet rá.az hogy valakivel nem tudsz beszélgetni,nem csak a te hibád,hanem a partneré is,hisz a társalgáshoz legalább 2 ember kell...csak lazulj el,kérdezd meg mit csinált aznap,hogyvan,hol volt,mit csinál délután,vagy akármit,majd kialakul egy beszélgetés.ha csak egyszavas válaszokat ad,akkor hagyd inkább,nem szenvedj:)
2012. dec. 30. 00:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Kezdj el arról beszélni, ami téged is érdekel.

Vagy buszon pl előhozhatod az ősi buszos témát: micsoda tömeg/kevesen vannak/lassan megyünk, ezek után be lehet dobni egy buszos sztorit, pl 5 éve lerohadt a busz útközben, stb stb.

Nem kell leragadni egy témánál, az egyik témából következik a másik.

2012. dec. 30. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!