Egyetemista vagyok. Vizsgákelőtt kb 2 héttel miniden nap remegek hányingerem van, ideges stresszes vagyok. Mit csináljak? Milyen nyugtatót adnak vény nélkül?
Én is, csak engem a koffein sokkol, amit magamba adagolok.
Nem hiszem, hogy ez olyan probléma, amit nyugtatókkal kellene megoldani. Csinálsz magadnak egy teát, aztán idővel úgyis hozzászoksz a vizsgaidőszakokhoz.
az izgulás természetes reakció, de a kérdésben leírt szintet már nagyon nem nevezném természetesnek - vizsgák előtt 2 héttel már minden nap remegés meg hányinger??
Ez azért már bőven túl van a természetes vizsgadrukkon, ez már egy olyan szint, amivel valamit kezdeni kéne, mert ez egyszerűen nem egészséges, és nem csak az egyetemen okozhat óriási gondokat, hanem az egész életet gúzsba kötheti, az életben azért vannak még ilyen jellegű stresszes erőpróbák (pl. munkahelyen felvételi elbeszélgetés, vagy akár egy első randi), amiknél nem lehet egyszerűen hetekkel előtte már kikészülni.
Tehát ezzel tényleg valamit kezdeni kéne. Ha megy egyedül, akkor király (erre írtam, hogy pl. egy rendszeres sport, valami feszültséglevezető nagyon sokat tud segíteni - pl. harcművészeteknek nagyon jó önbizalom növelő hatásai vannak), ha nem, akkor meg nem szégyen segítséget kérni, viszont hasznos. A pszichológus erre van, ez a szakmája - ez ugyanolyan, mintha a fogad fáj, akkor elmész egy fogorvoshoz, hogy megoldja a problémát, és nem telenyomod magad fájdalomcsillapítóval, hogy eltussold azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!