Mit gondolnátok, ha meglátnátok így az utcán?
Hidzsábban. Feltétlenül vallásos muszlimnak hinnétek? Mert nem vagyok az, nem is tervezem, hogy az leszek, csak jól érzem benne magam.
Ilyenre gondoltam, mint ezen a videón a 2. : http://www.youtube.com/watch?v=jLuaEt1hVmE
Tisztázzunk valamit.
Bár magam semmilyen vallás híve nem vagyok, de mások hitét tiszteletben tartom. De elvárom azt is, hogy mások az én hitetlenségemet ugyanígy akceptálják. Nem űzök gúnyt másokból semmilyen formában, okból. Ami persze nem zárja ki az évődést, csipkelődést, szarkazmust stb. De ezek célja nem a bántás.
Vannak viseletek, amelyeket csak meghatározott személyek ölthetnek magukra. Ezért nem veszek fel katonai egyenruhát, mert nem vagyok az. Nem hordok reverendát, mert nem vagyok pap. Nem járok kelek ninjának öltözve.
De hogy egy fejkendő keletiesen viselve miért lehet bántó, fel nem foghatom. Ne vegyünk fel papucsot sem, bő bugyogót, kimonót, farmert, pantallót, nyakkendőt stb. ?
Kedves Előző, jó a meglátásod, de a kendőhordás többféleképpen is lehetséges, sőt, szabad is, alánlott, mert dísze a hajnak, kitűnő kiegészítő, pl így is, [link]
"Celebek" is előszeretettel hordják, semmi baj vele.
de amiről írt a lány, linkeket adott, az egyértelmű muszlim viselet. És ez itt a nem mindegy. Mint ahogy írtad, "Nem hordok reverendát, mert nem vagyok pap. Nem járok kelek ninjának öltözve."
Tehát a kendőkötés egyértelműen szép és jó, de vannak verziói, amelyek vallási szimbólumok, mint pl a kereszt, hogy lehet hogy tetszik a mintája, de keresztények szokták felvenni. Remélem, ezzel nem bántok meg senkit, így gondolom, nem szabad egyformán látnunk a dolgokat. :) Ezért vagyunk különbözőek!
Nagyon meghaladta itt az adok-kapok a webhely kereteit, s már nincs igazán köze a kérdéshez. Én azt mondom, hogy ha itt magyar honban valaki ilyent akar viselni, tegye, s ebbe nincs beleszólása sem muszlim hitre tért magyarnak, sem bevándorló muzulmánnak, sem kereszténynek, sem zsidónak, buddhistának stb.
Azt is el kellene fogadni, hogy ez az ország a 150 éves török hódoltság ellenére sem vált muzulmánná. A bebe-szóló ősbunkók, meg másokat feltűnően megbámuló emberekkel együtt is ez egy nyitott, befogadó társadalom. Tessék már nekünk megengedni, hogy úgy öltözzünk, ahogyan nekünk tetszik. Allah meg szerintem lehetne kicsit elnézőbb. Vagy nem is vele van a baj, csak egyes túlbuzgó követőivel?
Hogyan van egyébként, hogy pl. Törökországban rengeteg sok hívő nő jár mindenféle fejfedő nélkül, farmerban, klumpában, haspólóban, más országban meg a szemet is takaró purdah alatt olyan szexi, legmenőbb, legdrágább, legerotikusabb fehérneműt viselik, több kiló aranyékszerrel? Jó ezeket csak az ura láthatja, de azért nekem mégis furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!