Tényleg működik ez, és ha igen, mit lehet ellene tenni?
Szerintem igen, tényleg működik a 'bebeszélés'. Akár saját magad, akár a környezeted által. Én szerencsés vagyok, mert gyerekoromtól kezdve megkaptam a szüleim, nagyszüleim támogatását. Ha jól csináltam valamit, akkor megdicsértek érte. Mindig jó tanuló voltam, de ha valami mégsem sikerült olyan jól, mint szerettem volna, akkor azt mondták, hogy ne aggódj, legközelebb menni fog meg majd kijavítod. Ez még egyetemista koromban is így volt. Szerintem iszonyúan fontos, hogy a család lelkileg is támogassa a gyereket és próbálja ösztönözni, az egészséges önbecsülését fenntartani.
El sem tudom képzelni, hogy milyen szülő az olyan, aki olyanokat mond a gyerekének, hogy erre vagy arra alkalmatlan vagy, úgysem tudod megcsinálni, stb.
Ha gyerekkorodtól kezdve beléd tápláltak egy 'programot' akkor szerintem felnőttként nagyon nehéz azt már kitörölni. Biztosan nem lehetetlen, de nehéz.
Egyébként szerintem érezni lehet a gondolatokat...a gesztusokon keresztül, nem feltétlenül kell kimondani, hogy megtegye a hatását.
26/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!