Honnan ered az, hogy: "Hány éves a kapitány"?
Figyelt kérdés
Tudomásom szerint Verne egyik regényéből, a 15 éves kapitányból. Node, pontosan honnan jött ez a kérdés? És pontosan mi ez? Nagyon kíváncsi vagyok.2009. aug. 20. 19:23
2/3 anonim válasza:
Dehogy is! Ez egy "furfangos" fejtörőből van. Nem tudom pontosan felidézni, de valami ilyesmi: Egy repülőgép pilótája vagy. Felszállsz bostonban, repülsz 150 mérföldet ÉNY-ra, majd elfordulsz D-re és repülsz 270 mérföldet, ezután 75 mérföldet teszel meg dK-re és végül É felé folytatod az utadat a célig 173 mérföldön keresztül. Hány éves a kapitány?
3/3 anonim válasza:
Ha jól tudom, ebből a feladatból jött:
A kapitány most kétszer annyi idős, mint a hajója volt akkor,
amikor a kapitány volt annyi idős, mint a hajója most.
A kapitány és a hajó életkorának összege 70 év.
Hány éves a kapitány?
Aztán népszerű szállóige lett belőle, mint a nyakatekert módon megfogalmazott rejtvények kérdése, ahol a végére már elfelejted, mi is volt a kérdés elején. Ilyen a fent leírt példa a repülőgéppel.
Ez kb olyan, mint:
Ha IV. Béla 17 év alatt 125 rendeletet adott ki, akkor 5 év alatt 58 rendeletet hányadik Béla adott ki? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!