Milyen céget/vállalkozást alapítanál, ha tehetnéd?
Miről szólna, mit csinálnál ott?
Inkább a pénzre vagy az embereid kedve lenne fontosabb?
Köszönöm!
Ha alpító lennél, akkor legfőbb feladatod a célkitűzések, inspirálás, terv-kidolgozás és az ELLENŐRZÉS lesznek.
Akinek nem a pénz az első, az nem üzletember... legalábbis nem sokáig lesz az!
Hogy engem milyen terület érdekel, az irreleváns, mindenkinek a saját érdeklődéséhez / tudásához kell igazítani, hogy miből akar üzletet csinálni.
Én egy cégbirodalmat hoznék létre, amiben többfajta üzletág is szerepelne.
Az egyik tevékenység az az ingatlanbefektetés. Ma nagyon olcsón lehet ingatlant venni, ugyanakkor nagy a kereslet a bérbeadó ingatlanokra. Van az az aránypár (megvétel/bérleti díjhozam) aminél ez már lényegesen jobb, mint a banki kamat. És kockázata gyakorlatilag nem nagyon van. Természetesen ezzel együtt ingatlanközvetítés is lenne.
A másik üzletág egy veterán és klasszikus sportautók felújítására, szervizelésére és kereskedelmére specializálódott műhely lenne. Itt is érvényes, hogy akkor érdemes csinálni, ha nagyon jó vételként megveszel egy autót és a felújítás költségénél magasabb haszonnal tudod továbbadni. (Mint a wheeler dealers a Discovery Channel-en.)
Ami a beosztott dolgozók kedvét illeti, azt is úgy csinálnám, hogy nekem megérje, azaz motiválnám őket, olyan körülményeket teremtenék nekik, hogy ne akarjanak kilépni, hogy büszkék legyenek, hogy nekem dolgoznak, de meg is követelném a nagyon precíz, minőségi munkát és lojális hozzáállást. Jól szűrném a jelentkezőket.
Köszönöm a válaszaitokat!:)
Nagyon jó dolgokat írtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!