Honnan tudják az én saját magántelefonszámomat azok a telefonos cégek akik valamire rá akarnak beszélni, hogy vegyek tőlük ezt meg azt?
Úgy lehetséges, hogy nincs titkosítva. Internetem fellelhető. Te magad is megnézheted a szolgáltatót "telefonkönyvében".
Én is most készülök titkosíttatni ugyanilyen okok miatt.
Titkosíttatni is teljesen felesleges.
Úgy is szokták csinálni, hogy végighívogatják sorban a számokat.
Nem ér semmit!
Én már a szerződést is módosítottam, és a nyilvános telefonkönyvből is töröltettem a számomat. (Persze ez vonalas)
Ettől függetlenül naponta 2-3 ilyen jellegű hívást kapok. Tegnap már odítottam mint a fába szorult féreg, azzal fenyegettem őket, hogy feljelentem zaklatásért. Csak az a helyzet, hogy 2x ugyanattól a cégtől nem hívnak, másrészt olyan gyorsan eldarálja, hogy honnét hív, hogy azt megjegyezni sem lehet.
Állítólag a rendszerváltás után nagy biznisz volt (már akinek volt rá pénze), hogy a telefontársaságoktól "megvették" az ügyfél-listát. Azokat az ezer éves listákat adják oda még most is az újabb és újabb munkatársaiknak, persze őket is meg lehet érteni, hiszen ha nincs más jövedelem-forrásuk, gondolom nem jókedvükben vállalták el ezt a munkát.
10,09-es vagyok.
Az előbb kaptam a mai első ilyen hívást!
És erőszakos, és hiába mondom, hogy hagyja abba, nem vagyok rá kíváncsi, nem veszek semmit, nem megyek sehova, ő csak mondja a magáét. Hadd mondja, letettem a telefont közben.
Nem adtad meg mégis valahol a számod? Akár interneten keresztül, bárhogy.
Egyszer valami csengőhangot töltöttem le, egy jó ideig zaklattak hülye reklámokkal. Aztán intézkedtem, azóta nem csinálják.
Semmi olyan helyen nem adtam meg.
De mondom, olyan embertől tudom, aki dolgozott ilyen végnél, hogy leteszik az ember elé a papírt, rajta a telefonszámok ABCD-000-tól ABCD-999-ig, hogy azokat hívja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!