Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Honnan tudják az én saját...

Honnan tudják az én saját magántelefonszámomat azok a telefonos cégek akik valamire rá akarnak beszélni, hogy vegyek tőlük ezt meg azt?

Figyelt kérdés
Teljesen fel vagyok háborodva,hogy állandóan hívnak vagy valami orvosi eszközt akarnak rám sózni,vagy valami biztosítást vagy valami hülyeséget...csak azt nem tudom,hogy ezek a telefonos cégek honnan tudják a saját privát számomat ??És a számomat csak kevés ember tudja...nem is adom meg senkinek sem!Ma reggel is hívnak,hogy kössek velük biztosítást olyan céggel amit még életembe nem hallottam...persze jól elküldtem őket meleg vidékre!Nem értem,hogy férnek hozzá a mobilomhoz...?

2012. dec. 7. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Úgy lehetséges, hogy nincs titkosítva. Internetem fellelhető. Te magad is megnézheted a szolgáltatót "telefonkönyvében".

Én is most készülök titkosíttatni ugyanilyen okok miatt.

2012. dec. 7. 10:00
 2/9 Golan Trevize ***** válasza:

Titkosíttatni is teljesen felesleges.

Úgy is szokták csinálni, hogy végighívogatják sorban a számokat.

2012. dec. 7. 10:09
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem ér semmit!

Én már a szerződést is módosítottam, és a nyilvános telefonkönyvből is töröltettem a számomat. (Persze ez vonalas)

Ettől függetlenül naponta 2-3 ilyen jellegű hívást kapok. Tegnap már odítottam mint a fába szorult féreg, azzal fenyegettem őket, hogy feljelentem zaklatásért. Csak az a helyzet, hogy 2x ugyanattól a cégtől nem hívnak, másrészt olyan gyorsan eldarálja, hogy honnét hív, hogy azt megjegyezni sem lehet.

Állítólag a rendszerváltás után nagy biznisz volt (már akinek volt rá pénze), hogy a telefontársaságoktól "megvették" az ügyfél-listát. Azokat az ezer éves listákat adják oda még most is az újabb és újabb munkatársaiknak, persze őket is meg lehet érteni, hiszen ha nincs más jövedelem-forrásuk, gondolom nem jókedvükben vállalták el ezt a munkát.

2012. dec. 7. 10:09
 4/9 Golan Trevize ***** válasza:
Valamint lehet, hogy a te telefonszámodat régebben más használta, és így van meg nekik, és ezen kívül ezek a cégek adják-veszik az adatbázisokat egymás között.
2012. dec. 7. 10:10
 5/9 anonim ***** válasza:

10,09-es vagyok.

Az előbb kaptam a mai első ilyen hívást!

És erőszakos, és hiába mondom, hogy hagyja abba, nem vagyok rá kíváncsi, nem veszek semmit, nem megyek sehova, ő csak mondja a magáét. Hadd mondja, letettem a telefont közben.

2012. dec. 7. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Golan Trevize: Úgy vettem észre, hogy azért nem felesleges, nekem is titkosítva van, nem is zaklat senki, legfeljebb a saját szolgáltatóm, de ők is inkább csak sms formájában.
2012. dec. 7. 11:28
 7/9 Golan Trevize ***** válasza:
Nekem titkosítva van, és zaklatnak...
2012. dec. 7. 11:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem adtad meg mégis valahol a számod? Akár interneten keresztül, bárhogy.

Egyszer valami csengőhangot töltöttem le, egy jó ideig zaklattak hülye reklámokkal. Aztán intézkedtem, azóta nem csinálják.

2012. dec. 7. 11:38
 9/9 Golan Trevize ***** válasza:

Semmi olyan helyen nem adtam meg.

De mondom, olyan embertől tudom, aki dolgozott ilyen végnél, hogy leteszik az ember elé a papírt, rajta a telefonszámok ABCD-000-tól ABCD-999-ig, hogy azokat hívja fel.

2012. dec. 7. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!