Ismertek olyan családot/házaspárt, akik az ész nélküli hitelfelvétel miatt csúsztak le anyagilag?
ma 16:49
Én nem mondtam azt hogy olyan nincs de itthon hiába dolgozol meg a pénzedért ha mondjuk a főnököd havi 120 ezernél nem ad többet.Akkor abból gazdálkodj okosan..ha már valaki 300 ezeret keres abból már lehet gazdálkodni.De tegyük fel hogy valaki 20 évesen elköltözik otthonról és keres mondjuk 120 ezret,jó esetbenfélre tud tenni mondjuk havi 40 ezret az 10 év alatt is csak 4 millió forint,ha ketten vannak akkor 8 millió.De akkor elég szkössen élnek.Én külföldön dolgozom és nem tagadom havi 40 ezret keresek abból a felét félre teszem,de otthon szinte semmi nem tudtam.Erről ennyit.Arról nem is beszélve hogy itt kint még az éleémiszer is olcsóbb..
ismerek olyat, aki ész nélkül felvett 7 milla jelzálogot. most kb éheznek. a pénzt minden ökörségre eltolták, a törlesztő meg az egekben. sajnálom őket, de ilyen embernek nem szívesen segítek, mert nem szeretek feneketlen kútba dobálni dolgokat.
a másik ismerős hitelre vett lakást, a fele önerő, a másik a hitel. most majdnem duplája a törlesztő mint a kezdetekkor, de valahol élni kell, és még így a lehető legolcsóbb lakást vették. pont a válság előtt 2 évvel, mikor még eléggé fent voltak az árak.
őket igyekszem segíteni étellel, ruhával, mert alapvetően dolgos emberek, és megbecsülik amit kapnak, csak sajnos nem annyi a bevételük, amiből tudják fedezni a kiadásokat.
Dolgoztam gyárban is. A megkeresett pénzt nem elittam, hanem eljártam belőle nyelvtanfolyamra meg egyetemre. Eszem ágában nincs visszamenni.
Bár a társaság és a légkör 1000x jobb volt, mint a bankban.
No, akkor legközelebb 2x gondold meg mit írsz le, hogy ne tűnj ennyire ostobának.
Az általam irt család 3x-osan biztosította be a hitelfizetését, a család főkeresője, meg elvesztette a munkáját, és X gyereket neveltek, és sosem nyaraltak, és nem ittak alkoholt és mindig mindenkin ott segítettek ahol tudtak, de még ebben a helyzetben sem fogadtak el segítséget magán úton, mert nem akarták, hogy bárkit is bajba sodorjanak.
Keress egy emberségre nevelő tanfolyamot, talán embert fog belőled faragni. ha már eddig nem sikerült.
Igen.
Eladta a lakását, vett olcsóbbat, de ennek ellenére vett fel jelzáloghitelt. Munkaképtelen lett, csak a rokkant nyugdíja maradt, nem tudta fizetni a hitelt, nemrég lakoltatták ki.
Pedig simán meg lett volna a hitel nélkül is, lényeges szüksége nem volt rá, most nem lenne semmi gondja, élhetne a lakásocskájában.
17: attól még, hogy az emberek szeretnek mártírkodni, a tények nem változnak.
Aki CSAK lakáshitelt vett fel, azok nagy része tud törleszteni. Akinek van mellette kocshitel, nyaralásra felvett hitel, karácsonyi bevásárlásra felvett hitel stb, azok belebuktak.
A másik: boldog-boldogtalannak javasoltuk, érveltünk hogy kössön biztosítást a hitelére. Hogy ha meghal, munkanélküli lesz akkor a biztosító fizeti a hitelt x ideig, általában 6-12 hónapig. De a kutyának nem kellett, mert a biztosítók nem fizetnek. Hiába magyaráztuk hogy a bank kisajtolja a biztosítóból. Nekem volt ilyen biztosításom, nem is volt gond hogy 4 hónapig munkanélküli voltam mert addig fizetett a biztosító.
megint mellé nyúltál, mert se kocsi-,se nyaralás-,se karácsonyra felvett hitel nem volt, se plazma tv-re hitel, se semmi:D
felejtsük el egymást szerintem, és legközelebb 2x gondold meg mit írsz le, hogy ne tűnj ennyire ostobának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!