New York milyen hely? Milyenek az emberek? Jó lehet ott élni?
Attól függ. New York egy csoda, a városok városa, a világ közepe. New Yorkinak lenni olyan mint régen római polgárnak lenni. Egy megapolisz, rengeteg ember, nyüzygés, éjszakai élet, bárok, koncertek, stb. Ezzel szemben egy pöcegödör, ahol hir ha egy nap nem ültek meg senkit. A bűnözés melegágya, életveszélyes fertő.
Nézd meg és döntsd el, hogy melyik arcát veszed észre. :)
Jó ott élni igen , gazdag város , persze maga Amerika is gazdag ország.
Az emberek New Yorkban viszont nem nagyon figyelnek a másik emberre.Tipikus nagyvárosiak vagy még rosszabb.
A bűnözési ráta tényleg nem alacsony
"inkább megyek egy városba élni panelba mint egy tanyán földet művelni :D szval biztos h jó :D"
Felreteve NY-ot,latom meg nem eltel panelban.
Majd ha megbolondulsz a negy fal kozott, mert ugy erzed bezartak egy dobozba, majd ha nem lesz penzed kifizetni a draga bolti zoldseget, gyumolcsot, hust, (amit egy tanyan eloteremtenek maguknak), ja meg a kozos koltseget, a futest telen-nyaron,ha futesz ha nem,stb, akkor majd gondolj a boldog tanyasiakra. New York? Elobb noj fel!
Nem sok időt töltöttem ott, csak négy napot, de imádtam minden pillanatát. :) Gyönyörű város, sosem alszik, az éjjel közepén is ugyanolyan nyüzsgés van, mint nappal!
A Times Square, a Broadway... Vagy a Central Park. Egyszerűen bámulatos, nem tudtam betelni vele!
Persze az is igaz, hogy sok a bűnözés, de én szerencsére mindent megúsztam, semmi ilyesmivel nem találkoztam, úgyhogy nem panaszkodhatok - ahogy eljöttem onnan, még aznap lövöldözés volt az Empire State Buildingnél, ami a szállásomtól kettő percre volt. Szóval van ilyen, de szerintem már Budapesten is esélyes sajnos a hasonló...
A tömegközlekedés zseniális, metróval és busszal mindenhova el lehet jutni, nincs szükség autóra. Gyalogosan is könnyű közlekedni, igazából a belváros rész simán be is járható, minden közel van. (Természetesen New York óriási, a "tipikus" látnivalók viszont ált. egy csomóban vannak.)
Metróval Coney Islandra is csak úgy el tudtam "ugrani", pedig az magyar viszonylatban már nagyon messze van.
És persze nekik is van gyönyörű folyójuk, van óceánpart, felhőkarcolók...
Egy szó mint száz: én nagyon-nagyon-nagyon... szívesen laknék ott! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!