Ha valaki jól tanul, és vannak életcéljai, miért
stréberezik rögtön le?
Figyelt kérdés
Engem állandóan piszkálnak az osztálytársaim, amiért jól tanulok, és nem megyek velük inni, drogozni a bulikba. Ez engem nagyon idegesít... Miért csinálják ezt? Attól, hogy nekem vannak életcéljaim és nem egész életemben drogozni, inni meg b*szni akarok, attól nem hiszem, hogy rosszabb ember vagyok...
Mert prolik élvezettel húznak le maguk közé, a sárba. Nem szivesen látják, amint valaki többre viszi náluk, mert az saját értéktelen, önhibájukból elszart életükre rossz fényt vet. Másrészt tahók ahhoz, hogy felfogják: nem csak egyetlen módon lehet élni, intoleránsak elfogadni mások eltérő életstílusát.
" Mit tehetnék?"
Szard le őket!
2012. nov. 28. 17:32
2/9 anonim válasza:
Ne foglalkozz velük, és keress hozzád hasonló felfogású valakit, esetleg másik osztályból.
Amúgy az van, amit az első írt.
2012. nov. 28. 17:44
3/9 anonim válasza:
Ahogy az első írja.
Szarj a homlokukra.
2012. nov. 28. 18:58
4/9 Alaque válasza:
Én úgy emlékszem, nálunk nem a jó tanulókat stréberezték le, hanem a sótlan, humorérzék nélküli, szociálisan korlátolt egyéneket, akiknek pont hogy semmi céljuk az életben, és éppen emiatt temetkeznek a tanulásba, mert abban legalább sikerélményük van. Mondjuk az én osztályomban pont nem volt ilyen, de más osztályokat elnézve, úgy láttam, így megy. Nálunk az osztály legjobb tanulója, diák-önkormányzati képviselője, évzárón kimagasló eredményei miatt mindig kiemelt tagja volt az egyik legnagyobb állat, akit valaha ismertem, jó értelemben. Akkori zenekarom gitárosa, igazi buliőrült. Szóval ilyen is van, csak mondom. :)
2012. nov. 29. 09:53
5/9 Alaque válasza:
Ja, és azóta mérnöknek tanul, diplomára készül stb.
2012. nov. 29. 09:54
6/9 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy nekem van humorom, szóval... És köszi az eddigi válaszokat!
2012. nov. 29. 18:13
7/9 anonim válasza:
Baszhatod a humorérzékedet, ha csak te gondolod úgy.
2012. nov. 30. 08:19
8/9 anonim válasza:
Nem attól leszel stréber, hogy tanulsz, hanem hogy nem élsz szociális életet. Nekm példul a legtöbb barátom jól tanul, komolyan veszi, életcljai is vannak, és mégis bulizósak. A buli pedig nem felétlen a drogozásról szól, egyszerűen csak jól kell magad érezned :)
2012. dec. 6. 19:10
9/9 anonim válasza:
Szerintem azért kapod meg, mert a tanulásba temetkezel és nem kapcsolódsz ki.
Nekem is van konkrét célom, tudom, hogy mi szeretnék lenni, és hogy ehhez sokat kell tanulni, mégis jól esik néha hétvégén beülni a barátaimmal egy bárba és meginni egy sört. Ettől nem lesz senki se rosszabb ember, se pedig senkiházi..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!