Csak én érzem úgy hogy a mai gyerekek, akik 2000-es évek
után születtek kissé meg van késve a testi
fejlődésük?
off: ha lesz lehetőséged, vegyél kenyérsütő gépet, mi is már azzal sütjük a kenyeret, és nagyon finom, nem olyan gumiszerű a héja másnaposan, és nincs felfújva levegővel sem. :) (Persze a lisztben már lehet, hogy eleve van valami "nem oda való", dehát 100%-osan nem lehet ezeket kiküszöbölni.)
2012. nov. 28. 14:25
Sokak szerint viszont jobb a saját kezükkel gyúrt kenyér, kisütve, de ez már tényleg ízlés dolga, kinek mi jön be :)
Mondjuk ha valaki elhagyja a cukrot és a pasztőrözött tejet az már nagy előrelépés. meg ugye a finomított liszt sem a legjobb.
2012. nov. 28. 14:38
Igaz, az úgy még finomabb lehet a kenyér, ki is fogom próbálni. :) Meg a kérdező által említett szappankészítést is. :) Ja, és akkor ne is beszéljünk a lélek mérgezéséről, mert ez többet számít a fizikai egészség szempontjából, mint gondolná az ember, vegyük a tv-t, ahol a hírekben csak a borzalmakról számolnak be, politikával osztják meg a népet, és a sorozatokban is, már amennyit láttam, veszekedés, ármánykodás, egymás átverése megy. De ez már nagyon nagyon off, elnézést. :)
2012. nov. 28. 15:51
14/19 A kérdező kommentje:
lisztet egyenest a malomból szerzek be (idővel), mivel azt itt helyben dolgozzák fel, kenyérsütő gép is van :) a tej 100% tehéntej, igazi falusi, 160ft/l-ért vesszük, tehát még olcsóbb is mint a pasztőrözött! TV-t már én sem nézek 1 féléve, pont az említett ok miatt. a lényeg hogy mi alakítsuk a körülményeket, és ne a körülmények minket!
Ez tök jó hogy te tudsz falusit beszerezni. Nekem is egyik ismerősöm családja nyersen vesznek friss tejet és abból készítik maguknak a tejszínt és a vajat is.
Elvileg az ember számára könnyebben emészthető a juh vagy kecsketej de az gondolom meg még nehezebben fellelhető és jóval drágább is. Azért kíváncsi lennék van e különbség ízében a tehéntejhez képest.
Ez tök jó hogy ilyen fiatalon így gondolkodsz és a kenyérsütés is érdekel.
Én max csak lepénykenyeret szoktam csinálni, vagy tortillát kukoricalisztből (meg hajdina lszitből) hogy elkerüljem a glutént. Nálunk sincs már tv =)
Na jó ennyit az off-ról. =D
2012. nov. 29. 08:27
16/19 A kérdező kommentje:
Igen, falusi vagyok! :D kecsketej hasonló lehet mint a tehéntej, nagyapám elmondása alapján, bár én még nem kóstoltam, jó nekem a boci is.. :) bár egy kicsit tényleg elkanyarodtunk a témától :,D
17/19 anonim válasza:
Én 2000-es vagyok. Nagyon nem mondhatnám, hogy a generációm fejletlen, az osztályom legalábbis nem. De vannak 15 évesek akik 2 fejjel alacsonyabbak, mint én
2015. máj. 30. 20:28
Szerintem a magasság kérdése nem ide tartozik, mert lehet érett egy alacsonyabb ember, szóval ez csak a test fejlődése.
Remélem azért nem eszel sok húst ;)
Mivel a városi húsokban sok a hormon ami megzavarja a fejlődést, javaslom inkább a háztáji falusi húsokat.
2015. jún. 3. 07:06
De persze nem is érdemes hülyeségeken gondolkodni, most inkább bealszom jó éjt.
2015. jún. 3. 07:07
Kapcsolódó kérdések: