Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy hogy a mai...

Csak én érzem úgy hogy a mai gyerekek, akik 2000-es évek után születtek kissé meg van késve a testi fejlődésük?

Figyelt kérdés
öcsém, ahova jár általános iskola felső osztálya, tele van ilyen tényleg gyermek arcú 13évesekkel, és eltünődtem hogy mikor én jártam suliba 92ben születtem, akkor izmosabbak, és szőrösebbek voltak, persze voltak kivételek de nagyon szembeötlött ez az egész. meg aztán a volt középsulimba került 9. esek sem tüntek kinézetre "olyannak". De ez most nem fura?

#kamasz #késő fejlődés
2012. nov. 26. 22:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
off: ha lesz lehetőséged, vegyél kenyérsütő gépet, mi is már azzal sütjük a kenyeret, és nagyon finom, nem olyan gumiszerű a héja másnaposan, és nincs felfújva levegővel sem. :) (Persze a lisztben már lehet, hogy eleve van valami "nem oda való", dehát 100%-osan nem lehet ezeket kiküszöbölni.)
2012. nov. 28. 14:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Sokak szerint viszont jobb a saját kezükkel gyúrt kenyér, kisütve, de ez már tényleg ízlés dolga, kinek mi jön be :)

Mondjuk ha valaki elhagyja a cukrot és a pasztőrözött tejet az már nagy előrelépés. meg ugye a finomított liszt sem a legjobb.

2012. nov. 28. 14:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, az úgy még finomabb lehet a kenyér, ki is fogom próbálni. :) Meg a kérdező által említett szappankészítést is. :) Ja, és akkor ne is beszéljünk a lélek mérgezéséről, mert ez többet számít a fizikai egészség szempontjából, mint gondolná az ember, vegyük a tv-t, ahol a hírekben csak a borzalmakról számolnak be, politikával osztják meg a népet, és a sorozatokban is, már amennyit láttam, veszekedés, ármánykodás, egymás átverése megy. De ez már nagyon nagyon off, elnézést. :)
2012. nov. 28. 15:51
 14/19 A kérdező kommentje:
lisztet egyenest a malomból szerzek be (idővel), mivel azt itt helyben dolgozzák fel, kenyérsütő gép is van :) a tej 100% tehéntej, igazi falusi, 160ft/l-ért vesszük, tehát még olcsóbb is mint a pasztőrözött! TV-t már én sem nézek 1 féléve, pont az említett ok miatt. a lényeg hogy mi alakítsuk a körülményeket, és ne a körülmények minket!
2012. nov. 28. 20:20
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez tök jó hogy te tudsz falusit beszerezni. Nekem is egyik ismerősöm családja nyersen vesznek friss tejet és abból készítik maguknak a tejszínt és a vajat is.

Elvileg az ember számára könnyebben emészthető a juh vagy kecsketej de az gondolom meg még nehezebben fellelhető és jóval drágább is. Azért kíváncsi lennék van e különbség ízében a tehéntejhez képest.

Ez tök jó hogy ilyen fiatalon így gondolkodsz és a kenyérsütés is érdekel.

Én max csak lepénykenyeret szoktam csinálni, vagy tortillát kukoricalisztből (meg hajdina lszitből) hogy elkerüljem a glutént. Nálunk sincs már tv =)

Na jó ennyit az off-ról. =D

2012. nov. 29. 08:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, falusi vagyok! :D kecsketej hasonló lehet mint a tehéntej, nagyapám elmondása alapján, bár én még nem kóstoltam, jó nekem a boci is.. :) bár egy kicsit tényleg elkanyarodtunk a témától :,D
2012. nov. 29. 19:37
 17/19 anonim válasza:
Én 2000-es vagyok. Nagyon nem mondhatnám, hogy a generációm fejletlen, az osztályom legalábbis nem. De vannak 15 évesek akik 2 fejjel alacsonyabbak, mint én
2015. máj. 30. 20:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a magasság kérdése nem ide tartozik, mert lehet érett egy alacsonyabb ember, szóval ez csak a test fejlődése.

Remélem azért nem eszel sok húst ;)

Mivel a városi húsokban sok a hormon ami megzavarja a fejlődést, javaslom inkább a háztáji falusi húsokat.

2015. jún. 3. 07:06
 19/19 anonim ***** válasza:
De persze nem is érdemes hülyeségeken gondolkodni, most inkább bealszom jó éjt.
2015. jún. 3. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!