Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » S. O. S.! Ki ért az Access-hoz...

S. O. S.! Ki ért az Access-hoz? Hogy oldjam meg ezt a lekérdezést?

Figyelt kérdés

"Kérdezze le, hogy az egyes években az egyes városban hányan szereztek jogosítványt"

Milyen képletet használjak? Vagy egyáltalán hogy? Milyen lekérdezéssel?

Oszlopok az adott táblában: Név, Lakhely, Jogosítvány megszerzésének ideje.

Látásra is látom, hogy egy városban, egy adott évben csak 1 ember szerzett jogsit, de ugye ez nem elég, logikailag kell megoldani.

2012. nov. 25. 16:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Select Városnév, JogosítványMegszerzésÉve,Count(*) as fő FROM táblanév

GROUP BY Városnév, JogosítványMegszerzésÉve

2012. nov. 25. 16:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem értek az accesshoz, még csak most kezdtem el vele ismerkedni, szóval ez most nem teljesen világos. El tudnád magyarázni részletesebben? Gondolom akkor kereszttáblás lekérdezést kell csinálnom, mert abban szerepel a "group by" kifejezés.
2012. nov. 25. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell másik tábla. A group by ahhoz kell, hogy aggregátumot képezz (count) a csoportokra.
2012. nov. 25. 16:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy ez SQL nyelvvel van írva, SQL nézetbe kell beírni. Beírtam a következőt:

SELECT Kölcsönzők.Város, Kölcsönzők.Jogsi, Count AS Knév

FROM Kölcsönzők;

De szerintem ez így még nem jó. Ha a Count mögé írom a csillagot, nem fogadja el, illetve ha a group by-t aláírom, azt sem. Így ahogy most van elfogadja, de amikor futtatni akarom a lekérdezést, azt írja ki, hogy adjak meg egy "count"ot, de ez így még nem jó.

2012. nov. 25. 16:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Már megoldottam. Köszi a segítséget!
2012. nov. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!