Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Humán beállítottságú=hülye a...

Humán beállítottságú=hülye a matekhoz?

Figyelt kérdés
2012. nov. 14. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Magamból kiindulva igen, de alapból azt jelenti, hogy ért a történelemhez, irodalomhoz, rajzhoz stb.-hez.
2012. nov. 14. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
unokatesóm matekversenyekre járt, ment neki rendesen de végül nyelvész lett meg pszichológiát tanul. Én nekem nem igazán megy a matek, ok ötösre érettségiztem de semmit nem jelent itt vergődök a mérnöki karon...
2012. nov. 14. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Jó, utolsó, azért ez nem így működik. Nagyon más a szint egy általános vagy középiskolai matekversenyen, meg egy egyetemen. Aki egy kicsit is jóképességű, és minden délután leül, és megtanulja rendesen az anyagot, az középiskolában tud mindenből ötöst produkálni. Az egyetemi anyaghoz meg tudás és értelem is kell, nem csak beseggeled az egészet.
2012. nov. 14. 20:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez a matekversenyes állítás igaz. 5.ben kerületi 2. voltam, és tizedikben majdnem meghúztak matekból. :S de azóta javult a helyzet.
2012. nov. 14. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:

alapból nem feltétlenül, a humán beállítottság az csak az érdeklődési kört jelöli alapból, ami nem zárja ki a matekhoz való készséget, sőt, bizonyos humán tudományágaknál (pl. filozófia) kifejezetten jól is jön(ne).

Viszont divat azzal jönni, hogy "áhh, én mindig is hülye voltam matekhoz, én humán beállítottságú vagyok".

Ilyen környezetben ez tényleg azt jelenti, hogy hülye vagyok matekból, szóval mondjuk azt, hogy "humán beállítottságú", de ha úgy rákérdezel, hogy mi is érdekli igazán, akkor úgy igaziból semmi.

2012. nov. 14. 22:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Alapból a legtöbbjük hülye matekból, inkább közepes, csak jobban érdeklik a nyelvek, a történelem, az irodalom és a pszichológia, így csak annyit matekozik, amennyire muszáj, ezért hajlamos lemaradni.
2012. nov. 16. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!