Miért van az, hogy ha felteszek egy kérdést, mindig van valaki, aki kötekedni jön?
Aki már régen nem is a kérdésről ír, hanem az általa felépített és elképzelt rólam... Miért akar engem megváltoztatni? Miért szól be, ha én teljesen normálisan, már-már kedvesen megfogalmazok valamit? Miért gondolja, hogy csak az ő szemszögéből igazak a dolgok?
Nem tökéletes mindegy, hogy a másik mit csinál a saját életével, pénzével, idejével?
És a legfontosabb kérdés: Én miért foglalkozok vele és nyitok miatta egy kérdést? Miért hagyom, hogy felbosszantson egy vadidegen akárki? :-D
Ha olyan kérdésekre gondolsz, mint pl a 'jó ez a ruha?Nektek tetszik?' kaliberű kérdések, akkor a kérdésed értelmetlen. Nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, stílusa (hál istennek). Ha meg valaki feltesz egy ilyen kérdést, akkor ugyanúgy hasznos vélemény az is, ami neki nem tetszik, szóval nincs min megsértődni. Ha meg dícséretet várt, akkor ne jöjjön ide, mert biztos lesz valaki, aki az ellenkezőjét gondolja.
Ha más kérdésekre gondolsz, akkor érthetőbb a helyzet, bár ha mondasz pár konkrét példát, akkor könnyebb lenne.
Tulajdonképpen már túl vagyok a dolgon, de az érthetőségért írok egy hasonló példát:
Kérdés:
Hogyan jutok el kocsival a leggyorsabban Budapestről Miskolcra?
Válasz 1: Mi a jó büdös francnak mész te abba a mocskos városba...
Válasz 2: Szégyen, hogy valaki szennyezi a környezetet, ahelyett, hogy használná a tömegközlekedést...
Válasz 3: Mégis miért akarsz gyorsan menni? Ezért van annyi haláleset az utakon. Meg is érdemled, ha megdöglesz a gyorshajtás miatt...
Válasz 4: Na, ilyet is csak egy nő kérdezhet...
Válasz 5: Google...
És így tovább. Sorolhatnám a végtelenségig :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!