Miért van az hogy mindig a buta, tanulatlan embereknek van a legnagyobb szájuk? Csak engem idegesítenek?
Ameddig a szájuk nagy, de azzal nem érnek el célt, addig nem baj, jártassák. Eleresztem a fülem mellett, ráhagyom, elkerülöm, stb.
De ha az van, hogy az atombuta magabiztos fellépéssel nagy szájjal megkap egy melót, én meg félénkségem és határozatlanságom folytán nem, közben jóval több eszem van, és sokkal pontosabban és gyorsabban végezném az adott munkát... Akkor bizony idegesít. De hát hiába, amíg neki az észhiány a problémája, addig nekem a bátorsághiány... Úgy tűnik a nagy száj a menőbb.
Sajnos sokszor az ilyen nagyszájúakat választjuk meg vezetőnek... Nézz szét a parlamentben!
Továbbá nem csak az a rossz, hogy a tanulatlan butáknak nagy a szája, de felelőtlenek is és nagyok az elvárásaik is. Jellemzően úgy szaporodnak, mint a nyulak! És ha nincs pénzük felnevelni a gyerekeket, akkor gond nélkül harcolják ki a segélyeket, támogatásokat... Mindeközben az okosak meg szorgosan dolgoznak, spórolnak, félretesznek, és utána lépnek csak gyerekvállalásra, de addig az állam az ő megtakarításaikat milliószor lecsipkedte, hogy legyen miből segélyezni a tanulatlanokat... Hát ez az idegesítő, nem az, hogy hallatják magukat.
Ezt még kifelejtettem:
Mennél okosabb valaki, annál bizonytalanabb szerintem, és annál megfontoltabban szólal meg. Hiszen ha utánaolvasunk valaminek, egyre több dolgot ismerünk meg, és tudjuk, hogy még mennyi dolog van, amit nem tudnunk...
12-es:
Tehát te döntöd el. Taníts, Mester!
Kedves kérdező! Értem én, hogy mire gondolsz, és alapvetően egyet is értek, de! Engem az is idegesít, amikor valaki a tanultságot és az értelmet a diplomák számától teszi függővé.
"Nagyon sokan egy sima szakmával sokszor többre viszik mint egy 2 diplomás valaki."
Nagyon sok "sima szakmával" rendelkező értelmes, intelligens ember van, és bizony találkoztam már nem kevés diplomás bunkóval is. Az általánosítással nem értek egyet.
Mert nincs annyi eszük, hogy felfogják, hogy amit (és főleg ahogy) mondanak, az bődületes baromság. Nem mérik fel, hogy ostobaságot mondanak, sőt, egyesek mintha még büszkék is lennének rá.
Szakipari suliba járok, érettségi után jöttem, de nagyon sokan vannak, akik a 8. osztályt alig tudták kijárni, és 16-18 évesen még mindig a 9. osztály padjait koptatják, ugyanakkor annyira nagy mellényük van, annyira büszkék a semmire, hogy elképesztő. Néha csak fogom a fejem. Tudom, hogy én sem vagyok zseni, de még csak kielemkedően okos sem, de tudom, hogy mikor kell hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!