Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha élnétek egy...

Mit tennétek, ha élnétek egy viszonylag jó színvonalon, és egyik napról a másikra teljesen NULLA lenne minden pénzből, vagyonból?

Figyelt kérdés

Milyen ötletetek van?

Valaki él nem is rossz körülmények között, azaz magyar viszonyok között elfogadható színvonal: saját lakás, kocsi, de nem is kiemelkedő dolgok ezek.

Na de egy napon egy bűncselekmény miatt teljesen nullára kifosztják, minden megtakarításod eltűnik, de még azt se tudod, hogy a feljelentést megtenni hogy jutsz be a rendőrségre. Azon kívül, hogy gyalog ...

Azaz leegyszerűsítve: egyik nap még nem volt gond, hogy heti kétszer megtankold a kocsit, élted a kb. közepes életedet, de másik nap már az a gond, hogy a 40 vagy a 60 Ft-os joghurtot vedd vacsorára, és leállnak a részletfizetések is, közüzemi számlák, minden. De még telefonálni se nagyon tudsz, annyira a padlóra tettek. Enni is csak azért tudsz, mert egy rokon némi szerény kajára biztosít pénzt.

Ilyenkor egyáltalán van esély, hogy élj, vagy felkötheted magad, akkor teszed a legjobban?

Mit gondoltok?

(a jogi út egy dolog, na de mire van egy jogerős ítélet 4 év után, addigra rég hajléktalan vagy, és még utána se látsz egy forintot se)

2012. okt. 30. 11:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kérdés nem rossz, és egy esetleges háborús helyzetben, vagy totális gazdasági összeomlásban aktuális is lehet.

Én rögvest öngyilkos lennék, évekig tartott az, hogy kimásszak az induló mélypontról, ahova nem saját érdemeim miatt kerültem (a kedves szüleim nem vették észre, hogy nem kéne erőltetni a gyerekvállalást), mégegyszer nem csinálom végig.

2012. okt. 30. 21:26
 12/18 A kérdező kommentje:

Hát itt se arról van szó, hogy saját akaratából jutott valaki ennyire mélypontra. Azért az sztem úgy objektíven elég gáz, hogy kb 30 kilót fogyott egy fél év alatt, és úgy kimondatlanul tudják, hogy szegénynek még enni sincs pénze (most szó szerint kell érteni, amit írtam a 40 Ft-os joghurtról!), csak hát persze olyan nehéz elhinni egy kívülállónak.

NEM, NEM tud menni semmilyen bankbetéthez és megtakarításhoz, mint írtam, NULLÁRA AZAZ NULLÁRA kifosztották. De többször nem írom le, mert látom, ezt nehéz felfogni. A történet pedig hosszú, egy szépen megszervezett bűncselekmény az egész, ennyi röviden. Tehát NULLÁRA!

Egyébként a szervezett bűnözéstől egy nagyon "jó" módszer hogy ténylegesen a padlóra kifosztani valakit, de úgy, hogy az utolsó forintjától is megszabadítani 1 nap alatt, és úgy, hogy még aztán egyetlen levelet se tudjon feladni, egyetlen iratot se tudjon fénymásolni, semmi, nulla, még a banki papírjait se tudja kikérni, mert annak is ára van, és persze az már csak természetes, hogy ügyvédet nyilván nem tud fogadni. (ha csak nem talál olyat, aki bevállalja neki ingyen, de itt jön a nullára kifosztás lényege, hogy még ez se biztosan járható út, mert egészen egyszerűen az ügyvédhez eljutni se lesz pénze! szóval izgalmas dolgok vannak ám, de hát nem véletlenül tehetetlenek a szervezett bűnözéssel szemben ... ennyi)

2012. okt. 31. 05:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Mégis mit vársz?

Kiirsz egy értelmetlen kérdést,amire válaszolunk,majd irsz egy teljesen más helyzetről

Amire rendőrség a megoldás.

És ezek szerint van 200ezred gyógyszerre (200? annyiból már morfiumot is beszerzel),akkor ne itt nyigj,neted is van,éld az életed.

2012. okt. 31. 08:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Kirámolták a lakást és a bankban is lenulláztak, hát ezek cefetül szervezettek tényleg. Még jó,hogy a számítógépedet meghagyták azért. Sorry, ez a történet így elég légbőlkapottnak tűnik, néhány konkrétum talán érthetőbbé, átérezhetőbbé tette volna.
2012. okt. 31. 08:47
 15/18 A kérdező kommentje:

te nem vagy magadnál hallod ...

1, mintha éppen írtam volna a rendőrséget, de hát erre írtam, h 4-5 évet várni egy jogerős ítéletre azért necces dolog ...

2, figy, olyannal kapcsolatban meg inkább maradj csendben, amiről fogalmad nincs, ugyanis a 200 ezerrel kapcsolatban se azt írtam, amit te próbálsz érteni alatta + akkor tájékoztatlak, hogy pont a morfin az egyik legolcsóbb, mondhatni pár száz ft-os vegyület, szal nem erről volt szó ott se, csak megint okos vagy

3, net természetesen nem saját, de szintén természetesen iszonyat rosszul éreznéd magad, ha valamibe nem tudnál belekötni, az ész megáll na ...

4, esetleg akkor még valaki végre a kérdésre is ennyi baromság után?

2012. okt. 31. 09:13
 16/18 anonim ***** válasza:

gépedet/telefonodat meghagyták ezek szerint,lakást fizuból fenntartod,kész

nem rinyálni kell,hanem túlélni

2012. okt. 31. 10:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Olyan zavarosan írsz, hogy már végképp nem tudom mi is van veled. Ez a 200 ezres gyógyszer neked kell, vagy csak valami példának hoztad fel? Ha nekem kellene ilyen, akkor azt mondanám viszlát világ, ennyi volt, kifosztástól függetlenül. Az emberek hajlamosak túlértékelni az életet, nem olyan csodás ez, hogy sokat szenvedjek érte.
2012. okt. 31. 10:46
 18/18 A kérdező kommentje:

azt csak arra írtam példának, hogy valami nagyon okos azt írta, hogy "meghalni könnyű", tessék harcolni ...

ja hát hogyne ...

Egyébként meg na igen, sztem is viszlát világ, de lehet h igazából még irigylem is az ilyen egyszerű lelkeket, nekik tényleg nem túl sok gondjuk lehet az életben.

2012. okt. 31. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!