Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi értelme van az...

Szerintetek mi értelme van az életnek? Nektek miaz a dolog, amiért minden nap felkeltek és végigcsináljátok a napot?

Figyelt kérdés

2012. okt. 26. 01:38
1 2
 11/19 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Az élet értelme a létezés kiteljesedése!A belső világ rendbetételén keresztül a külső világgal való harmónia elérése!Mondjuk ez így nem fogalmazódik meg bennem minden reggel,de tudom,hogy ma is dolgom van belül is és kívül is!

OFF!

Ki az,aki egy ilyen kérdésre adott választ elkezd pontozni?Nincs joga a válaszírónak,-még ha nem is értek vele egyet,-a saját rendje szerinti felfogásban létezni?

2012. okt. 26. 11:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kijön néha a depi,pedig vannak céljaim és jövőképem is.
2012. okt. 26. 14:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés. Imádok ilyen kérdéseken gondolkodni, de még sosem tudtam egyet sem megválaszolni. Mert lehet, hogy ma azért keltem fel, hogy tanuljak, hogy orvos lehessen belőlem, de tegnap azért keltem fel, hogy világot lássak. Ki tudja, holnap pedig miért fogok felkelni...

Számomra jelenleg, csak a levegővételt jelenti az élet, na meg az célok. Másoknak a szerelmük, másoknak pedig a családjuk... Minden az elvekre épül, amik a fejben dőlnek el...

Érzések, amik irányítanak minket és cselekszünk miattuk, olykor jól, olykor rosszul: ezt tudjuk be a "sors"-nak.

Bár utálom, minden nap elmegyek futni/edzeni, hogy anyámat büszkének lássam, hogy a következő versenyt is megnyerjem és, hogy erős legyek. Senki sem tudja mi értelme az életnek. Szerintem, az élet értelme, a célok, és a hibák, hiszen ha nem lennének céljaink nem tudnánk miért felkelni az ágyból, és ha nem hibáznánk, akkor minden tökéletes lenne, ami azt jelentené, hogy nem lenne miért küzdenünk. De persze, mindenkinek mást jelent, én csak egy vagyok, a közül a sok álmodozó közül, akik nap mint nap, az élet nagy kérdésein töprengenek.:)

2012. okt. 26. 15:03
 14/19 Synesztro ***** válasza:
100%

25/F Úgy egy hónapja a nagybátyáméknál találtam a padláson egy hatalmas képkeretet a padláson. Mivel festő vagyok megkértem hogy adja nekem, és csinálok nekik egy nagy meglepetést. Nénémtől elkértem az eddigi összes családi fotót, és nekiláttam a szabadidőmben, újrarestauráltam a keretet, egy ezüst bevonatot kapott, és a bnőmmel kiválasztottunk egy hátteret, és elkezdtük rárakni az idézeteket, a képeket.(

[link] A végeredmény önmagáért beszélt, mikor átadtuk, mind2en sírtak az örömtől, most az ágyuk felett lóg a "tabló". Sokan voltak testvérek, édesapámék ugyanabba a családba nősültek, így néném vér szerint is rokon, anyám húga, míg a nagybátyám anyám testvére. Együtt nőttek fel, a két család szorosan összefonódott. A képeken összeölelkezve láttam apámékat anyámék bátyával is. Most halt meg pár napja temettük el. Mikor náluk jártam újra átnéztem a tablót. Én azt hiszem akkor értettem meg az életet. A képek szinte beszéltek hozzám, minden kép egy régi emléket mesélt el. Próbáltam magam odaképzelni, amikor még ők is fiatalok voltak, miket tettek, a képek hátterét elképzelni. Az ő idejükben még nagyon nagy szó volt egy kép, hiszen nem volt úton útfélen mindenkinél a telefonba rejtve. Mi már szinte mindent lefotózunk pár nap múlva töröljük ha nem kell, vagy nem érdekes. Azok a megsárgult, néhol gyűrött vagy fakó fotók egy olyan életet mondtak el, melyet bár nem én éltem, de részben annak köszönhetem hogy most élek, hisz rajta vagyok 2 évesen anyám karjában, ahogy apám büszkén öleli át 2 bátyám, és az unokatestvéreim körében. Háttérben szigorú nagypapámmal, és a mamával. Az életünk abból áll, hogy emlékeket gyűjtsünk. Szép képeket. Hogy döntéseket hozzunk, hogy átéljünk, hogy megtanuljunk érezni. Én is hoztam rossz döntéseket. És hogy miért kelek fel reggel? Hogy miért csinálom? Mert elmegyek dolgozni, tisztességesen megteszem a munkámban azt amit tudok, alkotok, hisz most is festek. És mert persze kell a pénz, hogy eltartsam magam, a párommal, és kell a pénz hogy a fiamat is ellássam. Aztán eljön a hétvége, és az egész házam állomássá alakul, ahol jönnek mennek a barátok, a rokonok. És én gyűjtöm azokat a képeket. Mindet őrzöm féltve. Sokszor merengek a legrégebbieken, visszahozom őket, hogy el ne feledjem. hogy megmaradjon. Mert mire a nagybátyám után megyek, már csak ezt vihetem majd magammal.:(

2012. okt. 27. 09:03
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
szerintem: az életnek semmi értelme. miért kelek fel? azért, hogy hátha ma képes leszek megölni magam... de még nem sikerült.
2012. okt. 29. 23:18
 16/19 anonim válasza:
73%
Én azért kelek fel minden nap, mert egyrészt felébredek, másrészt pisilnem kell, harmadrészt pedig általában van valami dolgom. :D Miért csinálom végig a napot? Csak mert. :D
2012. nov. 4. 00:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
És ha valakinek nincs semmihez sem tehetsége vagy még nem találta meg azt amihez van vagy nincs rá pénze. Péládul én mondjuk nagyon megszeretnék tanulni síelni, de mivel még eegyszer sem volta külföldön egyszer fogtam meg egy sílécet, így gyakorlatilag nem is érnek számomra a napok semmit. Akik valamiben jók, esetleg népszerűek, vagy kimagaslóak valamilyen tevékenységebn, azok mindig azt mondják hogy van értelme az életnek, akkor én is így gondolnám. De ha ők is úgy kelnének fel mint én általában például hogy csak nézi a panellakásban a falat, elviselni ahogy a szülők vagy barátok kicsesznek vele, vagy egésznap itt ro@adni a lakásban mert soha sehova sem lehet elmenni péládul még GYőrben sem voltam. Még vonatjegyre sincs pénz, barátok sincsenek mivel olyan környéken lakom. Ezért a számomra az élet idő illetve idegpocsékolás. Lehet hogy lesz jobb majd valamnikor a huszas éveimben, de ahogy tapasztaltam minde n következő év csak ROSSZABB lesz mint ami az előző évben volt.
2012. nov. 4. 01:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
ElírtaM: Tehát egyszer NEM FOgtam meg egy sílécet sem.
2012. nov. 4. 01:57
 19/19 anonim válasza:

Mi értelme az életnek? Javaslom neked ezt a könyvet.

[link]

2021. jún. 26. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!