Tényleg nagy a vidékiek és a pestiek között az ellentét?
Mivel budapesten kívül mindent vidéknek hívunk, ezért elég tág fogalom :D. Én pesti vagyok, de nem gondolom magamat felsőbbrendűnek, viszont tisztában avgyok azzal, hogy pl szórakozás, kúltúrálódás, tanulás, munka tekintetében sokkal több lehetőségem van, mint egy vidékinek, de itt inkább a keleten élőkre gondolok, mert ott a legrosszabba a helyzet, pl munkahely szempontjából. Ez nekem jobb, de senki nem tehet arról, hogy hova születik. Ha egy szabolcsi kis faluba születtem volna, akkor most én sem metrózgatnék minden nap iskolába és csak falunapokon buliznék.
Tényleg vannak "falusi parasztok", mármint aki tényleg bukó, de azért mert valaki falusi, még nem lesz rögtön műveletlen tapló. Viszont egy szegedi vagy pécsi vagy más nagyvárosi embernek is megvan a lehetősége a hasonló dolgokra.
Az, hogy centrális az út- és vasúthálózat, az gáz, de ez már nagyon rég alakult ki. Még sok időnek kell eltelnie, hogy ne csak pestre koncentráljon mindenki, de úgy látom, hogy szerencsére már egyre több nagyváros fejlődik.
Na és pesten is sok paraszt van :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!