Ugye az nem baj, ha esténként úgy szeretek elaludni, hogy megy valamilyen zene?
Bekapcsolom a gépet, megkeresem a kívánt albumot, kijelölöm, ráteszem a most játszott listára, kikapcsolom a monitort, elmegyek aludni, és közbe hallgatom. Hol Fankadelit, hol Adele-t, hol Selenát, Caramelt.. igazából a volt barátom szoktatott rá, mert mikor nála voltam esténként mindig zene mellett aludtunk el.. ugye ettől nem lehet függővé válni? Vagy ha éppen nincs kedvem bekapcsolva hagyni a gépet, akkor egy relax cd-t teszek be..
18/L
de lehet bizonyos értelemben függővé vállni, hiszen már az vagy: nem tudsz zene/zaj nélkül elaludni.
de sokan vannak így, van aki a tv mellett alszik el... (csak ugye a tvn belehet állitani hogy x idő mulva kikapcsoljon mig a gép csak hibernálja magát-már ha nem akadályoza ebben a futó program)
pszichologusok azt mondják hogy azért van az embereknek szüksége a "zajra" mert a csendben könyebben meghallják a saját gondolataikat, amit szeretnének elkerülni
Szerintem nem baj. De tényleg jobb csöndben aludni.
Volt, hogy régebben doom metalra aludtam...
"pszichologusok azt mondják hogy azért van az embereknek szüksége a "zajra" mert a csendben könyebben meghallják a saját gondolataikat, amit szeretnének elkerülni"
Ez baromság. Én is mindig zene mellett alszom el és napközben is folyton megy a zene mikor gépnél vagyok, közben pedig folyamatosan gondolkodom mindenfélén. Elalvás előtt pláne. A zene az csak "háttérzaj". (Persze nem mindig, de azért a legtöbb embernek nem kapcsol ki az agya ahogy zenét hall, a saját gondolataimat pedig én akármilyen hangos zene mellett hallom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!