Tényleg be lehet depisedni egy külvárosi panelban, vagy csak én érzem így?
43F vagyok,Pesten nőttem fel,de aztán vidéken laktam,kertesben,meg Balatonon,stb.2éve visszajöttem Pestre,mert itt találtam munkahelyet.Közben 1éve összejöttem a Barátnőmmel,akivel amúgy gyerekkorunkban jártunk.Ideköltöztem hozzá közel 1 éve,Panel 9-ik emelet.Miden tök jól ment az elején,nyilván szerelemköd,de aztán kezdtem egyre rosszabbul lenni.Imádom a munkahelyemet,a délutáni plusz munkáimat,van mindig egy kis pénzünk,kocsim,szóval úgy tök normálisnak tűnt minden az elején.Kezdtem észre venni,hogy itt az emberek nagy része be van fordulva,semmit nem tesz senki semmiért,csak pofáznak,és követelőznek.Szemetelnek,isznak,nem dolgoznak.Összevissza barmolva minden a környéken.Semmi mást nem lehet hallani,csak f.szom,g.ci,b.szdmeg,és hogy Viktor dögölj meg,stb.A fiatalok lesz.rnak mindent,az a menőbb,aki messzebb tud csulázni,meg amelyik több szotyihéjat tud szétköpködni az utcán.
Szóval kezd elmenni a kedvem ettől az egésztől,csak nem akarom itthagyni a Barátnőmet.Én szakmunkás vagyok,és elég olajos a munkahelyem,de ennek ellenére nincs már gusztusom ehhez a panelélethez.Bezárt,sokkoló,betonrengetegben érzem magam,ahol szinte zombi emberek vesznek körül.Ma voltam az orvosomnál,és adott beutalót pszichiáterhez,enyhe depr.tünettel.Hát itt tartok.
Más is volt így a panellel?,és amúgy általános véleményt szeretnék erről a világról.
Mejegyezném,hogy nyilván vannak kivételes panellakók,nem szeretnék senkit megbántani az írásommal,de én ezt veszem észre többnyire.
ismerős a leírásod
1 éves kislány anyukája vagyok egy vidéki város Zagyva parti panelében élünk
a férjemen tapasztalom a leírt tüneteket
utálja hogy néhány centi választ el minket más emberek ürülékétől
valljuk be azért a paneleket átmeneti megoldásként építették hogy amíg felépül a gyönyörű szép szocializmus addig az elvtársak tudjanak hol aludni
és max. harminc negyven évre tervezték szóval kezdenek rohadni és eszméletlen összegekbe kerülnek a "panel programok" ami nálam már a sz@rból várat kategória...
Én panelban élek, már 34 éve. Nekem nincs vele bajom: a lakóközösség aránylag jó, bár, nemigen foglalkozom velük, csak pár emberrel. Sok a zöld terület, a bolt, remek a közlekedés. A X. kerületben lakom, az Újhegyi lakótelepen.
Az első hozzászóló, aki szerint a prolik csak a panelban lakhatnak az hülyeséget írt: éppen hogy nem olcső a panellakást fenntartani. A "prolik" / vagyis inkább a szegény réteg, ez szebben hangzik / nem feltétlen panelban laknak, hanem lepusztult bérházakban, sokszor önkormányzati lakásokban / ha már Bp.-ről van szó /.
Jó ideig laktam panelban Budapesten. Nekünk szerencsénk volt, a mi lépcsőházunkban szinte csak normális emberek laktak, 1-2 rigolyás idős asszony volt a legsúlyosabb eset. De tudom jól, milyen egy átlag panel lakóközössége, és meg tudlak érteni. Költözzetek el egy másik panelba, panel és panel között is komoly különbségek vannak a népesség kulturális színvonalának szempontjából.
Ha már csak a ti emeleteteken, és alattatok-fölöttetek-mellettetek relatíve normális emberek laknak, vagy ha van egy-két haver a házban, nyert ügy.
Meg kell nézni, hová költözik az ember. Lakóközösség szempontjából.
Kérdező, megkérdezhetlek, melyik lakótelepen laksz, hányadik kerületben? / bocs a kíváncsiságomért /.
Egyébként, igen, panelek közt is van különbség, a lakóközösségen is sok múlik, ahogy fentebb is írták.
Mi is panelban lakunk, Buda külső részén apummal. Laktam anyukámmal is Pest megyében, csak messze lenne a sulim, és nehéz lenne a bejárás, ezért idejöttem apumhoz.
Valami elképesztően undorító ez a háztömb. A többi valahogy tisztább,mint a miénk. Én nem tudom, hogy ide ki és hogyan jön be, vagy ki miért hagyja, hogy a kutyája a földszinten a lift elé végezze a dolgát... Nem egyszer a szeméttározónkba(persze, csak a mi emeletünkön nem kulcsos) végezte a dolgát(finoman szólva, mert az egész tározót szőnyegszinten fedte be a ....) egy hajléktalan.... Én mindig is kertes házban laktam, kicsit furcsa nekem ez... :/
Ha tisztább és biztonságosabb lenne, valahogy nem zavarna. De ez elég kiábrándító... :/
Most akkor kivel é mivel is van bajod? Mert egy másik kérdésben már nem a panel volt a bajod.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!