Ha választhatnál kit mentenél meg, akkor a kutyádat, cicádat vagy egy idegent embert választanál?
Embert, pedig a kutyám a mindenem.
Amúgy ez a kérdés nagyon provokatív...
Macskát biztos nem, gyűlölöm őket.
1. Kutyámat
2. Idegen embert.
Viszont, ha szerettem lenne velem egy tűzben vagy ismerősöm/barátom, akkor egyértelmű, hogy őket menteném meg és a kutyámat nem (sajnos).
Egyébként nagy valószínűséggel visszamennék a tűzbe és az életem árán is megmenteném a 4 lábú barátomat!
Én is a macskámat választanám, semmi közöm nincs ahhoz az idegenhez, míg a macskámhoz van.
Amúgy idegen emberekről csak annyit, hogy míg a rokonomat (aki egyes-egyedül volt) fényes nappal, egy teli buszmegállóban verte szét két részeg és senki nem hívott volna rendőrt, akkor miről beszélünk, milyen segítsünk az idegen embereken, ha még egyesek ennyire sem képesek.
Vagy mikor a saját munkahelyemen raboltak ki úgy, hogy 3 vevő mellett is elszaladt a rabló és senki sem állította meg, simán hagyták, hogy én szaladjak utána, pedig csak annyi lett volna nekik, hogy becsukják az ajtót előtte (a felnőtt férfiak, a rabló meg egy kb. 20 éves, 45 kilós kölyök volt).
természetesen az ember az 1.
akinél nem annak én is pszichiátert javaslok.
Kutyám nincs, nem is hiszem, hogy lesz, ezért egyértelmű, hogy a cicámat menteném meg :) utána idegen embert. Még a macska/kutya nem önző, nem gondolkodik, hanem ha mondjuk ég a ház azonnal riaszt valamilyen úton-módon. Nem érdekel ki mit gondol/mond, idegen emberhez semmi közöm és valószínű ő se engem mentene meg :) Én az állatokat jobban tudom sajnálni bizonyos helyzetekben, mint az embereket. Ez van!
Természetesen ha családtagomról, páromról, barátomról lenne szó ő lenne az első!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!