Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik az emberek gépekne...

Miért nézik az emberek gépeknek a pénztárosokat?

Figyelt kérdés
Elvárják tőlük hogy nagyon gyorsak legyenek és ezek mellett egy hibát se ejtsenek... Miért nézik robotoknak az emberek a pénztárosokat...? Miért nincs egy kicsit több megértés velük szemben?
2012. okt. 3. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én nem nézem. Sőt, egy-két szót beszélgetek is velük, amelyik meg nagyon morci, arra duplán rámosolygok. Általában hálásak érte. :)

Én is voltam pénztáros (hála az égnek már nem), eladó, tapasztaltam azt, hogy átnéznek az emberen. Ez igazából az lehet, hogy kb. 5 perc vagy az életükből, továbbfutnak, tehát nem ember, hanem olyan mint a kólaautomata vagy egy kuka metrómegállóban, vagy egy utcaseprő. O. (nulla)

2012. okt. 3. 20:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Egyes emberek sietnének és elvárják azt hogy gyorsan helyesen mindenféle gond nélkül szolgálják ki őket, aztán ha valami nem kóser kiverik a hisztit. Amikor én voltam kasszás, nálam nem sűrűn volt ilyen probléma, pedig volt hajtás egyes napokon nem is kicsit. Velem többnyire mindig is kedvesen bántak az emberek, én határozottan és gyorsan húztam le az árút bár rosszabb napokon elég sokat bénáztam meg lassú is voltam de nem kaptam semmi kritikát ezzel kapcsolatban. Meg amikor kezdtem a pénz visszaadással még voltak bénázásaim mert ugye ott gyorsan kell ott is csak 1-2 öregmami pampogott velem hogy jaj de lassú vagyok, én egyszóval mondtam neki hogy jó ez van legközelebb menjen más pénztároshoz. De egyébként én nem nagyon tapasztaltam ezt a jelenséget, hülye vevők/emberek mindig voltak vannak meg lesznek is jópofát kell vágni hozzá és kész, ennyi. A felettesem sokszor meglepődött rajtam hogy én lazán kezeltem a helyzetet meg a bunkókat azért finoman elküldtem melegebb éghajlatra persze ezt lehet csinálni szolidan normális hangnembe, persze úgy hogy ne legyen sértődés belőle csak érezze a dolgot hogy ez is egy munka, nem is könnyű nem fizet jól de valakinek ezt is megkell csinálni. Sajnos ez van ilyen világot élünk.
2012. okt. 3. 20:40
 3/11 anonim ***** válasza:
67%

Miért bunkók és udvariatlanok a pénztárosok a vevőkkel?

(Ezt csak azért írtam ide, hogy

1. lássátok a másik oldalt is, - mert ugyebár olyan is van...

2. megkérdezzem: okos dolog általánosítani?)

2012. okt. 3. 20:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as, mert ők is emberek, és belefáradtak a napi több ezer emberbe (kivéve, akik alapból sudribunkók)

tudod, amikor egyszer úgy jött be egy pasi a műszaki boltba, ahol dolgoztam, hogy rám nézett: - vannak itt eladók is? (nemcsak díszpcsák - ezt akarta kifejezni)

akkor valami elszakadt kicsit bennem , bár én utána se voltam bunkó

2012. okt. 3. 20:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4es, oks, ezt megértem, és tiszteletben tartom, a hozzászólásommal mindössze arra akartam utalni, hogy egyrészt nem mindenki nézi gépeknek a pénztárosokat, másrészt (ami a fontosabb), hogy mindenki a maga mindennapjainak a terhét hordozza. Ahogy a pénztáros nehezen viseli, h x órája ott kell ülnie, egy tanárnak elege van abból, h a diákjai tanulás helyett rendetlenkednek, az útépítő munkásnak abból, hogy 401+! fok van, az ügyvédnek abból, hogy a sokadik hazugságot kell végighallgatnia (és néha mondania) és így tovább. Ergo egy megoldás van: ha nem mindenki azt várja, h vele legyenek megértőek, hanem ő megértő másokkal. Ez lehet, h idealiszikusan hangzik, de szerintem nincs más megoldás.
2012. okt. 3. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
3 és 5 vagyok: ja és még valami: én 90%ban udvarias vagyok a pénztárosokkal, előfordul, hogy fáradt vagyok, de akkor sem szólok be neki. Azért nem haragszom, ha valamit elront, az viszont kifejezetten felháborít, ha bunkón viselkedik, esetleg a törékeny árut dobálja, mert neki épp rossz napja van. Gondolom, ez érthető... :)
2012. okt. 3. 21:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem nézik gépeknek csak pontos munkát várnak el tőlük, mint bárki mástól.
2012. okt. 3. 21:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért,mert az egy rabszolgamunka.Nehéz dolog kereskedelemben dolgozni.
2012. okt. 3. 23:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Én kemény egy napig voltam pénztáros:D, de nem ezt tapasztaltam. Sokan tök aranyosak voltak, biztatgattak, mondták, hogy majd belejövök stb. Én is mindig kedvesen köszönök, mert tudom, hogy már ennyi is jól tud esni az embernek. Akik meg gépnek nézik, szerintem simán bunkók vagy érzéketlenek.
2012. okt. 3. 23:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Én mindig haverkodom, beszélgetek, poénkodom velük, már amennyire fizetés közben ez lehetséges. :) Amúgy gondolom, azért, mert a bevásárlást a legtöbb ember sietve intézi, szeretne minél hamarabb túl lenni rajta.

A legtöbb pénztáros vevő a haverkodásomra amúgy, de nem mindenki.

2013. ápr. 25. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!