Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen az élet Győrben?

Milyen az élet Győrben?

Figyelt kérdés
Azt hallottam itt talán jobban meg lehet élni,az emberek is normálisabbak,mint Budapesten. Mi igaz ebből? Olyanok írjanak akik ott élnek,vagy éltek. Minden infó hasznos lehet.

2012. szept. 23. 14:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Győr valóban egy kellemes, élhető város. Nyugodtabb az atmoszférája, mint Budapestnek, az emberek egy fokkal türelmesebbek, és kevesebb a kötekedő bunkó. Pesten is éltem egy évet, de Győrben a többi 30 évben nem szóltak be annyian, mint ott, abban az egy évben, ráadásul egytől-egyig igazságtalanul. Persze itt sem fenékig tejfel az élet, bizonyos kerületekben egyre több a barna bőrű, együtt élésre alkalmatlan ember, aki megkeseríti az ott lakók életét a hangoskodással, szemeteléssel, köpködéssel, rongálással stb. Marcalváros, ahol élek, régen nyugodtabb volt, már kezd gettósodni sajnos. A szlovák rendszámú terepjárósok meg az utakat teszik veszélyessé.

A munkalehetőségeket illetően alapvetően jó a helyzet, bár itt is sok cég bezárt (pl. Philips, aztán Lite-On, na meg a régi nagy múltú magyar vállalatok), és hiába az Audi, ott sem tud mindenki elhelyezkedni, főleg, ha nincsen gépipari kötődése.

A szórakozóhelyekkel az a gond, hogy szinte csak diszkók vannak, Győrben harminc felett nem nagyon tudsz elmenni zenés helyre. Legfeljebb a Pirate-ba, de ha a rockzenét, a jazz-t, a bluest kedveled, akkor halott ügy, mert az itt ismeretlen. Egyetlen jó művészmozi és hangulatos egyetemista kocsma volt valamikor, a Rómer-Ház, de azt is becsukták. Ha dizsirajongó vagy, akkor könnyebben feltalálhatod magadat.

Nagyjából ennyi. Győr összességében egy klassz hely, de vannak hiányosságai.

2012. szept. 23. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:
1: Látom, tesem ismered pestet. Mindegy. Én úgy tudom, hogy egész jó, közel van Ausztria és ott könyebb munkát találni.
2012. dec. 23. 16:51
 3/3 anonim ***** válasza:
ha nem lenne régi a kérdés, oylat írnék h attól elmenne a kedved Győrtől, de ha aktuális még akkor írj privit. Csak mert feleslegesen nem fogom a billentyűt koptatni
2015. júl. 28. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!