Miért van olyan sok utálattal, gyűlölettel teli ember?
Sajnos, ez valami magyar tulajdonságunk lehet, mert más országokban ezt nem tapasztalom... :[
Azt veszem észre, hogy egyre nagyobb "divat" már a kisgyerekek között is, hogy gonoszkodnak egymással, gyűlölködnek, verik a társaikat ok nélkül!
"Divat" a munkahelyeken is fúrni boldog-boldogtalant, a legtöbb ember már szinte sportból csinálja, hogy tönkreteszi a másikat!
Biztos vagyok benne, hogy nem csak én tapasztalom, hogy külföldön a legtöbb vadidegen mosolyogva és segítőkészen fordul az embertársai felé, ilyenkor döbbenünk rá mi magyarok, hogy milyen furcsa világban élünk otthon, mások nem így élnek!
Módomban állt hosszabb ideig egy arab országban élni, nekem döbbenetes volt, mennyire szívélyesen fordult felénk minden helyi lakos, bevallom nagyon jól esett.
Náluk teljesen ismeretlen ez a gyűlölködés, gonoszkodás, amit mi magyarok csinálunk egymással.
Szomorúan tapasztalhattam azt is, hogy ott abban az idegen országban sem tudott összeférni még az a maroknyi magyar ember sem : naponta marták egymást, gyűlölködtek, ment a pletyka egymás ellen és a fúrkálódás...
Az arabok meg csak csodálkozva néztek... :[
Sajnálom, de ott abban az idegen országban csak arab barátaink voltak, akik az életüket is odaadták volna értünk, a magyar ismerőseinkre egyáltalán nem számíthattunk, inkább óvatosak lehettünk velük, vajon megint mit fognak áskálódni ellenünk?
Több külföldön élő ismerősöm van : ők is ugyanilyen "élményeket" mesélnek... :[
Mert nem mindenkinek van tökéletes élete.
Akinek naponta kell küzdenie azért, hogy életben tartsa a családját, annak nem igen van energiája kedvesnek lennie vad idegenekkel.
--------------------
OFF :A külföldiekkel a magyarok nagyon kedvesek.Mégha nem is tudnak angolul, akkor is kézzel lábbal mutogatnak és próbálnak segíteni.
tudjátok miért nem tapasztaljátok ezt külföldön? mert ott élhető körülmények között élnek az emberek, nem úgy mint itt....
szóval szerintem is a felgyülemlett keserűség és a rossz élettapasztalatok miatt az ember alapjáraton mogorva, rosszindulatú lesz...egyszerűen annyi mérget nyel minden nap (elég ha megnézi a híradót az újabb bőr lenyúzásáról), hogy összegyűlik benne és megmérgezi a személyiségét...ebből lesznek az iszákosok, a családi erőszak, az állandó viták, a gyerekek is ebben nőnek fel, már kiskorukban nyelik a mérget és ha felnőnek, eleve így indulnak neki az életnek...
én még viszonylag normális körülmények között nőttem fel, igaz nem kaphattam meg mindent, amit szerettem volna, de azért enni mindig volt mit, és néha még táborba is mehettem...én kedves embernek tartom magam, és mások is...viszont a páromon már észrevettem a keserűséget, amit összegyűjtött az évek során...ő sem rosszindulatú,de nagyon ingerlékeny és mindig csak panaszkodik,még annak sem tud örülni, aminek lehetne...nagyon szegény és csonka családban nőtt fel...volt egy nevelőapja, aki inkább csak megalázta és megpróbálta tönkretenni, ahelyett, hogy nevelte volna...az édesapja gazdag, de tojik rá egy nagyot, nem hajlandó nekünk még 1000 forintot sem küldeni....
ez nem kifogás, hogy élhetőbb körülmények között élnek.
baromság.
éhezünk?
terrorban tart minket az ország?
nincs fedél a fejünk felett?
...
máshol az éhezés, nélkülözés mindennapos, itt meg nagyon imádnak siránkozni, meg mást okolni az emberek.
persze egymással is parasztok, az összefogást nem igazán ismerik, kivéve, ha orbitális hülyeséghez kell összefogni. na az megy.
éhezünk?
legtöbben IGEN...anyósom mindennap azon gondolkodik,össze tud e szedni párszáz forintot kenyérre...
terrorban tart minket az ország?
IGEN...lassan már nem lehet kinyitni a szánkat sem, ha valami nem tetszik, mert letartóztatnak
nincs fedél a fejünk felett?
éppenséggel van, összekucorodunk egy kétszobás kis házban 6-an a párom családjával...és úgy néz ki így marad örökre, mert nem tudunk saját fedelet vásárolni a fejünk fölé,még egy kis putrit sem...és emiatt valószínű, családunk se lehet, mert anyósomék nyakára nem szülhetek gyereket, mikor így is nyomorgunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!