Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szűnt meg valamilyen...

Hogyan szűnt meg valamilyen régi barátságod?

Figyelt kérdés

Érdekes, szerintem nagyban olyan ez, mint egy szakítás, de ritka az, hogy nagy veszekedéssel és ajtócsapkodással végződjön a dolog, inkább csak szépen kihűlnek a dolgok és lehet utána hebegni, hogy most hogy is jutott el odáig az ember, hogy évek óta nem keresték egymást xy-nal. Meg lehet cáfolni, meg lehet erősíteni, érdekel a saját és ismerősötök példái is ha vannak.

Illetve milyen volt találkozni a másikkal, vagy látni közösségi oldalakon, hogy mi lett belőle, hova haladt az élete, stb.

2012. szept. 9. 01:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Volt egy harmadik személy, akivel a barátom jobban elvolt, s nem törődtek velem, egy darabig fájt de majd kerestem más barátokat.
2012. szept. 15. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

Igen, a barátságok is éppúgy kihűlhetnek, mint a párkapcsolatok. Ellaposodik a dolog, az egyik fél másfelé orientálódik, más, számára érdekesebb emberrel ismerkedik meg, mint te vagy. Manapság meg pláne: felgyorsult ez a világ, nincs elég időnk a másikra, sokszor még a családtagoknak sem. Az emberek is eldobhatókká, lecserélhetőkké válnak, mint a tárgyak. Meg sok a gond a mindennapokban is, és hajszoljuk a pénzt, mert a megélhetés sajnos egyre nehezebb.

Nekem is jöttek-mentek a barátságok az életemben.

Volt egy tinikori barátságom egy lánnyal, akivel huszonegynéhány éves korunkra megszakítottam a kapcsolatot, mert valahogy agyilag nem nőtt fel. Már csak minden szökőévben egyszer kérdeztünk egymásra, hogy ki hogy van. Az ilyesminek nincs is értelme.

Más barátságom sajnos anyagiak miatt szűnt meg: az egyiknek pénzt adtam kölcsön, ami nem volt pici összeg: ennek egyik felét megadta, másikkal meg le akart lépni. Hosszú folyamat volt, mire nagy nehezen apránként visszaadta. Egy másik pedig engem túl "anyagiasnak" talált, túl spórolósnak, mivel neki jóval több pénze volt, mint nekem. Egy koncertre én az olcsóbbik jegyet vettem magamnak és egy családtagomnak, és ezen ő megsértődött. Hát, sorry.

Egy másikkal néhány éve haverkodtam össze. Ő pedig átvert egy nekem eladott műszaki cikkel. Meg amúgy is kicsit bolond volt, ez eléggé megnehezítette a barátságot az utóbbi időkben.

Van egy régi barátnőm, ő elköltözött a közelemből, azóta csak nagyon ritkán találkozunk, olykor írunk egymásnak e-mailt, de semmilyen közös programunk nincs már, sajnos. Más társasága lett az évek alatt. Eléggé sajnálom, mert jó közös élményeink voltak, pl. klassz nyaralás, de ez van.

Szóval, mára van 2 / remélhetőleg fix / barátnőm: az egyiket 15 éve ismerem, egy rövid időre megszakadt a kapcsolatom vele is, egy lökött családtagja miatt, de aztán ismét egymásra leltünk. Egy másikat kb. 8 éve. Ők azok, akikkel közös programokat tudok tervezni, és jól el tudok beszélgetni. Én már 30-as éveimben járok, újabb barátságok ilyenkor már nehezebben szövődnek. Igazából egy jó társkapcsolat kéne nekem, de sajnos, megfelelő partnert még nehezebb találni, mint jó ismerőst, barátokat.

2012. szept. 29. 21:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is voltak igazi barátaim. Meg ilyen haverok is. A haverokkal elég gyorsan elment a kapcsolat. Az egyik új helyre ment iskolába a másik is. A harmadik elköltözött. Annyira miattuk nem bánkódom, de mégis ez volt az első lépés. A barátok két gyermekkori barátom most is a szomszédba lakik, együtt nőttünk fel, de hiába vannak a szomszédba max egy köszönés az utcán és kész. Pedig kb ugyan azon a szinten állunk. Dolgozunk a fizetésünk is kb egy lehet, dehát ők(ketten vannak) már nem fordulnak felém a köszönésbe sincsen mosoly vagy ilyesmi. egy egyszerű helló.

A másik két barátom osztálytársak voltak középiskolából a suli után találkoztunk meg minden, de most már ez sincsen. Mondjuk az egyik Pestre ment az tőlünk messze van. A másik itt van, de már nem olyan jó a kapcsolatunk. Egyébként minden emberi kapcsolatomban azt vettem észre(barátiról beszélek), hogy mindig második vagyok. Csak akkor léptem első helyre ha a közös barátaink vagy haverjaink viszonya valamiért megromlott akkor rögtön én lettem az első a kibékülésig.

2012. szept. 29. 22:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Azt hittem, hogy "csak" én vagyok olyan ember akinek nincsenek barátai. Nekem általános iskolában volt egy jó barátom kb. 4.-ig, ők elköltöztek. Utána volt még 1, akivel egész 8.-ig legjobb barátok voltunk. Utána jött a középiskola ahol egy tucatnyi havert szereztem, de semmi több. Most utolsó évben átjöttem estire, de semelyik haverom nem hiányzik. Én sem kerestem őket, meg ők se engem. Néha magányosnak érzem magam, de utána mindig helyre zökkenek. 1 évem van érettségiig és felszeretnék költözni Pestre, mivel oda megyek továbbtanulni szakácsnak, ill. ott vannak olyan helyek ahol szívesen ismerkednék is (csak munka kell, mert szüleim nem tudnának támogatni). Falun élek és itt 1 nagy "baráti", inkább haveri társaság van és azon belül is vannak kisebb klikkek. Egy ideig én is kijártam, de meguntam. Vannak köztük "alkoholisták", drogosok stb. Egy tipikus összeverődött csőcselék, ilyenekkel nem tudok barátkozni. Csak akkor éreztem velük jól magam, ha bennem is volt egy kicsi pia, ilyen barátságokra meg nem várok. Rengetegen tartoznak nekem, nem nagy összeggel (pár ezer Ft). Viszont akinek adtam az mindig megígérte, hogy vissza adja, de eddig senki sem adta. Én nem szoktam megemlíteni, de viszont fejben tartom. Az egyik volt barátom, akivel általánosba és középiskola közepéig jóban voltam, azzal tette fel az i-re a pontot, hogy elkezdett tőlem kéregetni. Én adtam neki, de hirtelen azon kaptam magam, hogy minden nap felhív, bár ő vissza adta, de ezzel le is zártam, ezt a kapcsolatot. Mára oda jutottam, hogy a családomon és a boltoson kívül senki mással nem kommunikálok. Van egy régi haverom akivel néha ki megyünk sétálni a faluba és megiszunk egy sört, de ennyi.
2012. szept. 29. 23:42
 15/15 Rat Poison ***** válasza:

A #10-es története nem semmi, eldobom az agyam (kevésbé hízelgő értelemben) az egykori barátnője "fajtájától".

Az enyémek közül ketten züllött társaság tagjává sorolódtak, talajrészegen vonaglották végig a hétvégéket, átvették a trendet, miszerint leszbikusokhoz méltóan indokolatlanul viselkedni menő, összezsugorodott az érdeklődési körük és úgy egybevetve hanyatlásnak indultak emberileg. Tipikus mai tucatnunci lett belőlük, nem csoda hát, hogy alábbhagyott a foglalkozásom irántuk.

2012. szept. 30. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!