Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért néznek rám furcsán az...

Miért néznek rám furcsán az emberek ha megtudják hogy nem nézek tv-t és nem vagyok fent a facebookon?

Figyelt kérdés
Az emebrek nem is tudják hogy egy két műsorban milyen tudat modósító jelek és üzenetek vannak,ami lényegében fel sem tűnik nekeik.De bármi ami a tv-vel kapcsolatos az emebrek gondolkodásást megváltoztatja.Amióta én nem nézek tv-t azóta sokkal nyugodtabb vagyok és sokkal hasznosabb dolgokkal tőltöm az időt.Miért zavarja ez őket?Nem mindegy nekik?
2012. szept. 7. 10:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én jártas vagyok a médiában :)

Konkrét tudatmódosító jelek nincsenek a tévében, ez valóban összeesküvés-elmélet.

Szereted az R.E.M.-et? Nekik van egy számuk, a "What's the frequency Kenneth?". No, ez egy pontosan témába vágó sztorit ölel fel, érdemes utána nézni. Szerintem vicces :)

A tévé gyakorlatilag úgy hat, hogy az emberek egy idő után azonosulnak mindennel ami benne van (példa a gyerek aki kiugrott az ablakon, mert azt hitte ő is tud repülni mint Songohán...).

De ebbe most nem mennék bele :)

Hogy miért néznek hülyének? Ez a társadalom már a tévé előtt nőtt fel.

Nekik ez a megszokott, és állandóan ez a hétköznapi téma.

Én évek óta 2 tv adót nézek, a comedy cenralt meg a discovery-t, azokat is reklámok eltekerésével.

Gyakorlatilag itt romlott meg anyósommal a kapcsolatom, mert neki 4 témája van: Barátok közt, Megasztár, ValóVilág, és a reklámok.

Más nincs.

Itt tart a világ, a média köt össze mindenkit, és aki ebbe nem bír beilleszkedni az társadalmon kívüli.

Én ezért hagytam abba a tanulmányaimat, rájöttem hogy azt is tudni kéne hozzá hogy mi megy a tévében ;)

Egyébként akinek nincs kedve ráguglizni a számra amit írtam, priviben elküldöm neki a történetet :)

2012. szept. 7. 11:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én sem nézek tévét, lassan 3 éve. Ebből volt egy év, amikor a lakásból is kitettem. Végül a gyerek miatt tettem vissza, hogy azért 1-1 dvd-t meg tudjon nézni, ha olyan az idő, hogy nem lehet kimenni. Előtte engem is zsibbasztott a tévé, örökké ment a háttérben, vagy ha épp nem volt dolgom, lestem. Össze sem lehet hasonlítani az akkori életemet a mostanival! Tévézés helyett elmegyünk sétálni, együtt ténykedünk, elmegyünk bringázni, stb... Sokkal minőségibb időtöltés. Már rendesen zavar, hogy ha olyan helyre megyek, ahol karattyol meg villog a tévé a háttérben.

Egy ideig rám is úgy néztek a kollégáim, barátaim, mint egy földönkívülire, de lassan megszokták. A fézbúk, iviv is olyan dolgok... valahogy engem nem izgat a verseny, hogy kinek van több ismerőse, ki hányszáz képet tesz fel az esküvőjéről, vagy a babájáról, luxus nyaralásáról. Ezek számomra olyan dolgok, hogy csak rám tartozik. Esetleg ha másra is tartozik, elküldöm neki emailben, vagy találkozunk, stb. Szóval nem is értem a fézbúk lényegét sem, de nem is érdekel.

De azt látom, hogy egyre többen ébrednek rá erre, hogy a fénydoboz, fészbukk, stb. igazából felületes, felesleges dolgok, és egyre többen rendezik át az életüket. És ez jó. Nem kell száműzni a tévét, de nem szabad, hogy mindennapi életünk alapvető része legyen, és elvegye az időt egyéb, valóban fontos dolgoktól!

2012. szept. 7. 11:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a kérdezővel. Tudni kell szelektálni. Én nézek tv-t néha, de sportot, tudományt, és max 1-2 minőségi filmet. A facebook, iwiw és a többi: Ezek is olyan dolgok, hogy lehet haszna is, ha az ember megfelelően használja. Amit előttem említett valaki, hogy kinek van több ismerőse verseny, na az szerintem szánalom a köbön. Olcsó kapcsolattartásra viszont kiváló. Mivel egyetemre járok, a tanulás minden időmet lefoglalja, aminek örülök. Aki pedig azt írta, hogy ha valaki nincs fenn facebookon, akkor úgy érzi, hogy nem akar barátkozni, annak mondanám, hogy ha valaki nem akar, az vagy elküld melegebb éghajlatra vagy te nem veszed észre h nem akar. Nem a facebooktól függ, nehogy már te nézz mást hülyének h nem ad meg magáról minden adatot! Majd ha eljutottál egy olyan szintre a barátságban, hogy kiérdemled a bizalmat, na majd akkor megtudhatod a dolgokat!
2012. szept. 7. 12:33
 14/16 anonim ***** válasza:
32%

"Aki pedig azt írta, hogy ha valaki nincs fenn facebookon, akkor úgy érzi, hogy nem akar barátkozni, annak mondanám, hogy ha valaki nem akar, az vagy elküld melegebb éghajlatra vagy te nem veszed észre h nem akar. Nem a facebooktól függ, nehogy már te nézz mást hülyének h nem ad meg magáról minden adatot! Majd ha eljutottál egy olyan szintre a barátságban, hogy kiérdemled a bizalmat, na majd akkor megtudhatod a dolgokat!"

1. Ne hidd magad tapasztaltnak attól, hogy van egy jó barátod, akit évek óta ismersz, nem mondtam, hogy nekem nincs.

2. Mi ez a "nem veszed észre, hogy nem akar" vagy " elküld.."?? Ez, hogy jön ide?? :D

3. Nem mondtam, hogy hülyének nézek, másokat, amiért nem ad meg mindent adatot. MINDEN adatot én sem adok meg. De ott vagyok, kapcsolattartásra. Lételemem a kommunikáció, és akivel nem tudok, legalább így, azzal meg is halnak a kapcsolataim, nem lesznek érdekesek számomra...

4. Elég frusztrált egyén lehetsz, rádférne lehet egy kis fb, ha egy mondatom alapján ennyire támadsz és ilyen idióta következtetéseket vonsz le, és ettől hiszed magad felsőbbrendűnek, hogy nincs fb-d meg tévéd...

2012. szept. 7. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Néz még bárki tévét? Nem értem, ki néz rád emiatt furán, amikor manapság a tévé úgy szorul ki a mindennapokból, mint a huzat.
2012. szept. 22. 18:03
 16/16 anonim ***** válasza:

A tévénézésnél és a netezésnél tudni kell szelektálni. Befolyásolni meg azt lehet, aki hagyja. Természetesen a média hat az emberekre, bár, hogy rejtett tudatmódosítás lenne a műsorokban, az kicsit túlzás. Inkább reklámokra lehet ezt ráhúzni, van is egy könyv, Reklám és pszichológia címmel / Sas István írta /.

Én is beszéltem már olyan emberrel, akinek nincs tévéje, de internetes előfizetése az viszont igen. Végül is, valahol hasonló a kettő...információ-áradat, főleg az internet. De én nem ütközöm meg rajta, végül is, az ő dolga.

A tévéműsorokat illetően én is szelektálok. Attól, hogy valami népszerű, beszédtéma / pl. Barátok közt, Született feleségek, ilyen-olyan showk, stb. / még engem nem fog érdekelni. Ha emiatt kiszorulok egy beszélgetésről, hát Istenem. Van más téma is.

A Facebook-őrület sem tud meghatni: én is fenn vagyok, de nem igazán látogatom. Van egy klub, ahol elolvasom a hozzászólásokat és én is kommentelek, esetleg chatelek egy ritkán látott személlyel, de ennyi. Aki szerint valaki ettől "gáz" meg "ciki", hogy nincs fenn, meg "pszichológiai diagnózist" állít fel, annak a mondókáját le kell sz**ni.

Szóval, ne törődj a furcsán nézőkkel.

2012. szept. 22. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!