Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Összevesztem a legjobb barátnő...

Összevesztem a legjobb barátnőmmel. Hogy kezeljem őt ezek után?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátnőm. Még az egyetemi koliban tettek minket anno egy szobába. Már akkor feltűnt, hogy mindig az ő problémái voltak a fontosak. Ha elhagyta egy srác, mindig nekem sírta ki a bánatát, ha nekem volt problémám, akkor viszont sosem vett komolyan. Ha elmondtam hogy mi aggaszt engem, mindig áttért a saját problémáira, szöszmötölt mással, nem figyelt oda rám. Egyik este borzasztó passzban voltam, felhívtam, erre rámcsapta a telefont, hogy aludni akar, máskor én éjjel kettőkor is fent voltam őt vigasztalni. A születésnapján csapott egy bulit, elhívta az exemet meg annak a barátnőjét, és eszébe se jutott hogy ez nekem hogy eshetett. Vittünk neki mindenfélét így közösen, mindenki sütött vagy készített dolgokat. Ha nekem volt születésnapom, sosem kaptam tőle semmit, még puszit sem. Egyik évben sem.

Viszont mindig elővett, ha valami gondja volt, én pedig szerettem hasznosnak érezni magam.

A minap viszont betelt a pohár, napokig hívogatott engem, mert ki volt akadva egy pasi miatt. Tudta hogy rajtam kívül senki sem hallgatja meg. Ideig óráig vigasztalgattam, meghallgattam, segítettem neki túlvészelni, de egy idő után már sok volt a mártírsága, a hisztije, és hogy már ötödik hónapja ezt kellett hallgatnom. Elmondtam neki hogy elegem lett, kicsit hanyagoljon egy időre.

Azóta folyton leveleket ír, mindenféle sajnálkozó írást, és hogy mikor fogom végre újra keresni.

De őszintén mondom, én már nem nagyon szeretnék ilyen barátnőt. Hogyan mondjam ezt el?

21/L

2012. aug. 31. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát ez nehéz ügy, nagyon. Tapasztalataim alapján nem is lesz másmilyen. Nekem egy kb ugyanilyen barátnőm volt, abban leszámítva, hogy ő viszont segítőkész volt. De mindig rinyált, hogy neki a legszarabb, soha semmi nem volt jó, ha nekem bajom volt, meghallgatta az első 2 mondatot aztán közölte, hogy jajj már neki sokkal rosszabb és már sorolta is. Egy nagy veszekedés után viszont felfogta, hogy én ezt nem bírom, az arcába is vágtam, hogy soha nem lesz barátnője, közölte, hogy nem érdekli, azóta meg nem beszélünk.

Írj neki egy levelet, hogy nézzen magába, ne mindig ő legyen a főtéma, másnak is vannak bajai, senkinek sem problémamentes az élete és hozz fel példákat, hogy mikor cseszett rád nagy ívből. Talán használ...

21L

2012. aug. 31. 11:04
 2/6 anonim válasza:
100%
Sehogy nem kell neki elmondanod.Figyelmen kívül hagyod a leveleket,üzeneteket. Nem is értem,miért nevezed őt barátnődnek,nyilván való,h sosem volt igazi barát!
2012. aug. 31. 11:05
 3/6 anonim ***** válasza:

pont ahogyan leírtad itt, ezeket is mondd el neki, kivánj neki sok sikert az élethez és kész.

nem barátja voltál, csak lelki szemetesládája egyoldalúan.

ez nem barátság. pattintsd le és kész,

tudom, szar meg nehéz, mert csalódtál, stb. de ez van, ne áldozz az életedből több időt erre az emberre.

2012. aug. 31. 11:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen. Így szerez tapasztalatot az ember. Legközelebb figyelsz az előjelekre és nem kezdesz tartós barátságba egy önző emberrel. Egyébként meg mond el azt neki, amit itt leírtál. Úgysem fog magába szállni, hanem besértődik örökre és akkor a dolog letudva.
2012. aug. 31. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:
35%

Amerikában pl. szinte elvárt, hogy az emberek mindig mosolyogjanak, optimizmust sugározzanak környezetük felé.

Azt mondják, hogy a negatív hozzáállású emberek energiaelszívó hatásúak, és kerülni kell őket, ha nem akarjuk, hogy ránk is átragadjon a pesszimizmusuk.

2012. aug. 31. 11:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

remélem lesz majd olyan, aki tényleg a legjobb barátnőd lesz, mert ez a lány a legfontosabb területeken még sokat kell,hogy tanuljon/fejlődjön:)

-kölcsönös megértés, meghallgatás

-egymásra számítás, elérhetőség

-másik érzéseivel tapintat

-kölcsönös ünneplések

Ha ezekben hajlandó fejlődni, akkor lehet még valami az ügyből, de ha csak a régi rendszer hiányzik neki, akkor az nem barátság...

2012. aug. 31. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!