Cegléd milyen város?

Figyelt kérdés
Nézelődöm hol érdemes házat venni, nem akarok pesti panelt, vidéken családi házban nőttünk fel mindketten párommal. Cegléden ahogy néztem egy pesti panel árban (7-10 M) lehet családi házat kapni. Úgy látom jó a közlekedés, mivel Pesten dolgozunk ez fontos, szülőkhöz is közelebb van (Szolnok megye és Makó). A tapasztaltakat kérdezem, milyen itt lakni?

2012. aug. 31. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig is Cegléden éltem, alapvetően nyugodt és csendes város... túlságosan is sokszor.. fiatalként nagyon untam itt élni.. mert nem találtam elég izgalmat, kikapcsolódási lehetőséget. Felnőttként már nincs ezzel gondom, viszont munkát, normálisnak mondható fizetésért nem igazán lehet helyben találni.. ezért nekem is más városba kell ingáznom dolgozni. Bevásárlóközpont, áruházak, gyorséttermek és boltok vannak amennyi kell. Szép a város régi templomaival, tereivel, ( ami nekem nem tetszik hogy egy idő után unalmassá válhat a város, mivel ritkán van városi rendezvény, esemény) A hivatalokban, orvosi rendelőkben és különböző ügyintézésekkor itt is órákat kell várni és nagy tömeg van mindenhol, de gondolom ez más városokban is így van.

A közlekedés elég jó vonattal, busszal vagy autóval is.

Az viszont nem mindegy hol talál kertes házat magának az ember... mert vannak csendes utcák és problémásabbak, de inkább úgy mondanám vannak csendes és problémás szomszédok. Mi egy csendes kis utcában lakunk közel a városközponthoz és nyugalomban élünk.

Közbiztonság alapvetően jó.. de itt is vannak problémás emberek mint máshol. A lopások sajnos gyakoriak főleg külterületen.. mi beriasztóztuk a házat azóta ezzel nem volt gondunk. Régen volt olyan hogy éjszaka a kisebbség tagjai bemásztak az udvarunkba éjszaka, összevágott tűzifát lopni elhordani (pedig nem is a közelben laktak..), vagy kerékpárunkat ellopni másztak be..riasztóknak köszönhetően ezzel nincs gondunk azóta.

30év alatt 3szor ha belém kötöttek utcán.. tehát szerintem ez sem számít soknak. Szóval összességében nyugodt város. Az emberek azért elég zárkózottak, más kisvárosok, vagy vidéki emberekhez képest.

Szerintem hangulatos hely,ideális akinek nincs szüksége sok rendezvényre, nyugalomra vágyik és talál egy nyugodtabb utcát, rendes szomszédokkal.

2012. szept. 10. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném még azzal, hogy ami zavaró lehet, ha idősebb emberről van szó, hogy éjszakánként, bár ez nem mindennapos, hogy főleg hétvégén gyakran hangoskodnak fiatalok amikor szórakozási hely után kutatva jönnek mennek városközpontba be és onnan hazafelé vonulva..

ez zavaró tud lenni mikor másnap hajnalban megy dolgozni az ember. De ez másfelé is előfordul.

2012. szept. 10. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Továbbá érdemes utána nézni a helyi adóknak, bár azt nem tudom máshol ezek milyen mértékűek, de én sokallom a bürokráciát, az ügyintézések körülményességét és a fizetnivalókat is minden területen.

De had említsek pozitívumokat is, van Termál fürdő csúszdaparkkal és nem olcsó belépőkkel,de elég jó hely, igaz kilométerekre a belvárostól..külterületen de legalább megközelíthető bicikliútnak nevezett biciklisávon kerékpárral is, vannak sétálási, biciklizési lehetőségek a városban(igaz bicikli út elég kevés van, és Ceglédről bicikliút híján környező városokba átbiciklizni szinte életveszélyes.. a forgalmas utakon) Azonban gyalog a városban sétálva sok műemlék épület és szobor megtalálható, felkutatható, múzeumokból is több megtalálható itt Kossuth múzeumtól a Dobmúzeumig vagy épp sportmúzeumig. A sportnak nagy hagyománya van a városban a tömegsporttól (gyerekek számára) a komoly sport egyesületekig.. sok sportágban, már amikor éppen nincs pénzügyi gondjuk

2012. szept. 10. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb városból biztosan nem költöznék ide, mert a lehetőség elég kevés itt helyben, se munka, se rendezvény, a kilátások is rosszabbak, mint egy nagyobb városban. Egyedül a nyugalom, csendesebb kisváros mint olyan ami mondjuk egy Budapest után vonzó lehet a nyugalomra vágyó embereknek. Iskolába, bölcsibe nehéz bekerülni.. így aki idejön gyerekkel azt jó előre intézni kell.. bölcsibe bekerülés nehéz ügy.

Minden van ami egy kisvárosban lenni kell, mégis hiányérzetem van Cegléddel kapcsolatban mindig, számomra kulturális életével együtt is unalmas a város, és ezzel sokan értenek egyet a környezetemben. Érdekes , hogy faluról, vagy még kisebb városból ideköltőzőknek mégis elmondásuk szerint minőségi változás ideköltözni, nekik minden jobban elérhető, jobb, érdekesebb..

2012. szept. 10. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha Ceglédről vonattal jársz dolgozni akkor azért a vonatkéséseket is kalkuláld be, több ismerősöm kirúgták.. mert többször nem értek be időben a késések miatt.. most többen összeálltak és járnak fel egy kocsival.. és összedobják az üzemanyagpénzt.
2012. szept. 10. 15:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Hasznos mind, be is pipáltam:)

Amiért ezt a várost néztem az az, hogy itt még elérhető árban vannak a házak talán úgy hogy pesten melózunk. Utálom pestet egyébként, büdös piszkos, zajos és sok a kisebbségi...

2012. szept. 16. 14:06
 7/8 delusion ***** válasza:

Én nem ceglédi vagyok, de Szeged mellett - vagy Szegeddel egyetemben - az egyik hazámként tekintek rá, az egyik hozzá közel eső településen lakok/laktam, ide jártam középsuliba stb... szóval sokszor megfordultam ott, négy-öt éven át napi szinten.

A hétköznapi élet szabályai szerintem hatványozottan igazak Ceglédre. Láttam, hogy valamelyik válaszadó írta, hogy nehéz bekerülni bölcsibe, suliba - hát ez talán így van, de ettől függetlenül abszolút iskolaváros Cegléd, szinte egy rakáson van 4 középsuli és még egy pár utcával arrébb, van zeneiskola (iskolák?), csomó általános iskola, a CKIK-ben még talán pár Főiskolának is van "lerakata", kihelyzett képzése :D - azt akarom kihozni az egészből, hogy a fél környék Ceglédre jár suliba, tehát akkor azért nyüzsög a város (de ez persze minden várossal így van, nem mondtam új dolgot).

Hétvégente szerintem egész csendes, néha egy lelket nem látni az utcákon.

Közbiztonság rendben van, nem sok atrocitás ért itt engem, de azért hozzátenném, hogy semmivel nem jobb egy átlag magyar városnál.

Közlekedés: szerintem ennél többet nem is kívánhatnál, de lehet hogy csak én vagyok alacsonyabb igényekkel rendelkező ember: 4-es főút a város határában, M5-ös egy településnyire, egymás mellett van az autóbuszállomás és a vasútállomás, és elég könnyen eljuthatsz Kecskemétre, Budapestre, Szolnokra vagy épp Szegedre - igazából bárhova. Ezekre már csak azért is lehet szükség, mert a város önmagában tényleg eléggé unalmas. A sportegyesület(ek) eléggé híres(ek), van egy pár múzeum, szórakozóhely, kocsma, műemlékek, miegymás, termálfürdő/strand... de érződik a levegőben, hogy mégiscsak egy 35-40 ezer fős kisvárosról van szó. Rendezvény az szinte nulla, komolyan mondom, néha úgy éreztem, hogy a vándorcirkusz vagy mi a tököm volt az év durranása. És hát ugye ez mind szép és jó dolog, de ha hosszútávon tervezel, akkor ezek tényleges élményt csak pár évig fognak jelenteni.

Azt, hogy sokat késnek a vonatok, én nem tudom alátámasztani, de biztosan úgy van, ha az előző válaszoló így írta. Az emberek zárkózottságában viszont teljesen egyetértünk, általában zord tekintetekkel találkoztam a belvárosban, de nem kell azért szélsőségekre gondolni, nem Bp-ről beszélünk.

Munkalehetőségek szerintem is eléggé korlátozottak; persze aki keres talál, de ingázásra mindenféleképpen készülj.

Most hirtelen ezek jutottak eszembe.

2012. okt. 24. 00:39
 8/8 balogh zoltán2 válasza:
Cegléd az nagyon szép hely
okt. 22. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!