Hogy barátkozzak?
A barátkozást nem lehet erőltetni, meg tanulni, attól lesz valaki igaz barát, hogy elfogad téged minden hibáddal együtt. Biztos nem te vagy az egyedüli, aki nem tudott gólyatáborba menni, attól még ugyanúgy be fog tudni illeszkedni. Sokan a gólyatáborban egy életre leírják magukat mások előtt, mert ugye ott általában italozás megy, meg a gólyák beégetése. Aki szimpatikus, első körben meg lehet kérdezni, hova járt suliba, hol lakik, van-e tesója, állatja, valamilyen hobbija, sportol-e, miért pont ebbe a gimibe jelentkezett stb. Teljesen általánosságokról szokás eleinte beszélgetni.
Lehet hülyeség, de mondjuk első hetekben felveszel egy zenekaros pólót, már tuti odajönnek a hasonló érdeklődésűek hozzád, vagy elkezdesz lapozgatni valami zenei magazint, az is fel fogja kelteni az érdeklődést.
Van bőven időd barátkozni, úgysem az első hónapokban fog eldőlni, hogy kikkel viszed végig a gimit, időt kell hagyni a kapcsolatoknak. Aki meg folyamatosan beszél, nálam eleve kilőve, mert marhára idegesít, nem kell mindig pofázni, meg erőltetni a beszélgetést, egy barátság nem arról szól. Persze vannak emberek, akivel nincs meg a közös hang, akkor azt annyiban is kell hagyni. Ha jól tanulsz és közben jó fej vagy, úgyis ki tudsz tűnni a többiek közül, ha részt veszel akár egy kirándulás vagy bármi megszervezésében, osztályfőnöki órákon bátran fel mersz szólalni és elmondani az ötleteidet, már jó vagy. Később úgyis fel fogjátok egymást venni valamelyik közösségi oldalon ismerősnek, ott is lehet tartani a kapcsolatot, meg onnan azért a fotók és bejegyzések alapján már el lehet dönteni, ki az, aki közelebb áll hozzád.
Aki azért leszól, mert jól tanulsz, azaz okos vagy, egy hihetetlenül primitív és buta ember. Ezzel könnyen vissza is vághatsz, hogy ebből is látszik, kinek mennyi esze van, mert még ezt vagy azt sem tudod megtanulni...
Nem hiszem, hogy csúnya vagy, tudod mindenkinek más a szép, szóval ez annyira hülyeség, milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki ugyanúgy nézne ki. Legyél ápolt, ez a legfontosabb, sajnos én elég sok fiatalt ismerek, akik igénytelenek, szájszaguk van, meg hónaljszaguk, na az ilyeneknek meg sem kell szólalniuk, alapból utálom őket.
Ha a ruhádat szidná valaki, mond meg nyugodtan, hogy te legalább nem vagy divatmajom és nem veszel meg azért 20 ezerért egy pólót, mert rá van nyomva egy jel, a drága, márkás ruhák pont az ilyen birkáknak van kitalálva. Tudsz igényesen öltözködni no name ruhákból is, csak némi ízlés kell hozzá, az a legfontosabb, hogy ne akarj utánozni senkit meg semmit. Az inkább a gagyi szerintem, amikor valaki megveszi az utánzatokat csak azért, hogy divatos legyen. Akkor inkább hordj mindig farmert pólóval, abba nem lehet belekötni. Gimiben talán egy fokkal már értelmesebbek az emberek, meg talán válogatottabb is a társaság, mint általánosban, remélhetőleg másabb lesz az értékrend is. Akinek meg csak a külsőségek számítanak, az nem sokat ér, jobban jársz, ha nem is akar tőled semmit.
Tényleg 1000 köszönet a válaszért! Csak az a baj, hogy sajnos nem mindenki úgy gondolkodik, mint te vagy én. És ha visszaszólok valamit, egybõl megy a sugdolózás meg a lenézés, úgyhogy inkább nem szólok semmit.
Végül is csak remélni tudom, hogy a gimi más lesz mint az általános volt. És mindenki mondja nekem, hogy az elsõ benyomás nagyon sokat számít, úgyhogy tényleg próbálok mindent beleadni és úgy bemenni majd a terembe, hogy mosolyogva köszönök és bekapcsolódok a beszélgetésbe, mert tudom hogyha nem így fogok hozzá álni az egészhez, hanem úgy, hogy sz*rok mindenre, meg tuti, hogy ki fognak utalni, akkor tényleg az lesz és ezt nem szeretném. Szóval tényleg változni akarok, és pozitívan látni az egészet, és te ebbe tényleg iszonyat sokat segítettél. Csak lehet, hogy hétfõn megint be leszek tojva az egésztõl, de nem baj, akkor majd vasárnap újból elolvasom a hozzászólásodat, mert tényleg sikerült lelket öntened belém, úgyhogy mégegyszer köszi!
Egyébként meg lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!