Miért van minden második háznál "üresen" a kert?
Hát ezt a pénz dolgot én itt cáfolnám egy kicsit!
Mi pl. a férjemmel most először csináltunk egy kis veteményest. A paradicsom palánta darabját a piacon 200 forintért vettük. Kb. 10-et ültettünk, ami ugye 2000 forint!
Szúrtunk le karókat, arra tudnak felfutni. Permetezni nem kellett. Olyan sok termett,hogy nem győztük enni! Csak locsolni és gazolni kell. Ami kb. annyi meló, mintha kicsattognék a piacra!
Paprika ugyanígy.
A szomszédom szegény...tőlünk kért dinnyemagot, amit megettünk dinnyéből, paprikamagot, hagymát egy másik ismerőstől, meg vett a boltban azt hiszm répát. párszáz forintjába került. Ja és kukoricát is adtunk két csövet,
90%-át elverte a vihar meg a szárazság...de a maradék 10%? Azt köszöni szépen.
Így is többet eszik, mint nélküle. Ha azért nem dolgozik valaki mert "úgyis rossz az idő, oda a nagy része" akkor megérdemli hogy ne egyen. Büdös a munka?
ui.: Nekünk is van kertünk, mert több ezer forintot jelent egy nagyon kicsi kert is.
Hát nálunk is volt már jó pár vihar amióta meg van a veteményes, valamennyit el is vert, de közel sem az összeset!
Főleg ha minden nap le van szedve, amikor megért. A zöldet nem olyan könnyen veri el a vihar. A szomszéd kétszer ekkora területen gazdálkodik, és neki sem volt még olyan,hogy mindent elverjen a vihar!
Ha kertesházban laknék nekem biztosan lenne kis kertecském, akármilyen apró is ültetnék bele mini paradicsomot, epret meg lehet, egy almafát is ha elférne. :D Uborkát és paprikát is. Virágokat(napraforgót biztosan, az a kedvenc virágom! levendulát is mert jó a tea belőle és az illatát imádom, rózsát, mert gyönyörűszép!) is ültetnék, gyógynövényeket is. Anyukáméknak van hatalmas kertjük(a hátsó kertünk iszonyú nagy, régen tyúkól volt meg több növény is, csak anyum éjjel-nappal melózik és mama nem tud járni, nincs aki gondozza a növényeket.), van 2 féle alma, cseresznyefa, muskátli, borsmenta, levendula és egyszer a semmiből nőtt egy zellerünk :D :D :D
Én imádnám :) kikapcsolna a kertészkedés, biztosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!