Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Baj ha minél hamarabb el...

Baj ha minél hamarabb el akarok innen költözni?

Figyelt kérdés

Teljesen mindegy hogy hová. Egyetem után már lécelek is :D

1.ok - nem lehet megélni, majdnem mindenhol jobbak az életkörülmények mint itt

2.ok - cigányok, ezt nem részletezném, itt baromi sok van belőlük (észak-m)

3.ok - sok a bunkó (tudom, máshol is)

4.ok - hányok a magyar kormánytól

17éves vagyok.

Szerintem elég sokan gondolkoznak még így mint én, szerintetek mi lesz ezzel a szánalmas országgal ha elmegy a sok fiatal? (agyelszívás) Még azon is gondolkodtam, hogy lehet állampolgárságot kellene váltani.

2012. aug. 27. 10:01
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

Ez nem baj, ez a Te döntésed. Én minden fiatalnak azt javasolom, hogy minél előbb hagyja itt ezt az országot. Egyszerűen tényleg olyan hely lett, ahol a becsületes embereket szívatják szét, adóztatják amíg van rajtuk gatya. A politikusok meg elszórják az adófizetők pénzéből bejövő milliárdokat orbitális b*romságokra, ahelyett hogy normálisan a köz érdekeit szem előtt tartva használnák fel. A bűnözés az egekben van, a bűnözők seggét majdnem hogy nyalja a rendszer, alig kapnak egy-két évet a tettükért, miközben az átlagember nem védheti meg magát.

Tanulni fölösleges, mert nem tudsz a szakmádban elhelyezkedni, kivéve ha a húsosfazék közelében vagy (mint például vitézy dávidka).

Szóval ezek után azt mondom, minél hamarabb itt kell hagyni az országot!

2012. aug. 27. 10:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Végre valaki aki egyetért.
2012. aug. 27. 10:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Na mrá a nagymagyar "öregek" le is pontoztak. Szánalmas :D
2012. aug. 27. 10:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, de ezt a legkönnyebb. Felülni és elmenni.

Bár az is igaz, hogy nincs láthatáron egy olyan párt se, aki jobb lenne. Nem mondom, hogy kicsivel se lenne jobb, de nem fogunk nyugati életszínvonalon élni, ha Jobbik lesz, ha LMP ha ezek maradnak se. És hiába van elege a népnek, akkor is ez lesz. Én -sajnos- angolt tanultam, tanulok, de most kezdem a gimit, ahol németet is fogok. Ha úgy lesz, biztos, hogy kimegyek, mert itt megélni lehetetlen. Amerikába vannak kapcsolataim, de oda nem mennék ki. Anglia, Ausztria, Németország. Ennyi, de még ez a jó pár év megválassza. Itt élni már nem lehet, csak nyomorogni. Azt meg minek? Ha lesz egy olyan vezetés, akinél élni is lehet, akkor visszajövök. Imádom ezt az országot, az 1100 éves Magyarországot, de ha nem akarunk Róma sorsára jutni, akkor változtatni kell az úton, amit járunk.

Nem érdekel ha lepontoznak se, ha valami nem működik, és nem lehet megjavítani, azt úgy kell hagyni.

2012. aug. 27. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább a fidesz-díszhuszárok voltak a lepontozóim, nekik nem nagyon szokott tetszeni az igazság :). De nem érdekel, ez legyen a legnagyobb örömük az életben :). A véleményemet továbbra is fenntartom.

Viszont a 10:47-es válaszolóval is egyetértek: ha lesz egy normális kormánya az országnak, akiknek a fő céljuk nem az emberek kiszipolyozása, akkor örömmel visszatérek. De addig miért? Hogy szétszívassanak? Köszönöm, nem!

2012. aug. 27. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Nézd, az a nagy undorító igazság, hogy igazat beszélsz. Vanak az országnak hihetetlenül jó természeti adottságai, amiket a balfék vezetés képtelen kihasználni, a hozzáállásuk pedig tönkre teszi azt is, ami van. Pl. rajtunk kívül kevés ország mondhatja el, az ország legnagyobb területén levő víz iható, ami pár évtizeden belül nagy kincs lesz.

Én ugyan a harmadévet kezdem az egyetemen, de szinte csak külföldi munkákban gondolkodok, épp úgy, mint a legtöbb csoporttársam. Szeretem ezt az országot, de az itteni kritikán aluli életszínvonalba nem vagyok hajlandó családot alapítani. Tudom, hogy a határ másik oldalán sincs kolbászból a kerítés, mégis, ott valami miatt még a munkanélküliek is legalább évente tengerpartra mennek nyaralni, vagy olyan helyekre, amikről innen csak álmodhat a becsületes magyar állampolgár - vajon miért? Mit csinálhatnak másképp?

A te dolgod egyébként nem lesz olyan egyszerű, mint szeretnéd, ha Orsós miniszterelnök úrnak sikerül átvinnie a felsőoktatási reformját. Nekem hála az égnek még semmilyen szerződést nem kellett aláírnom, nem is vagyok hajlandó, a mostaniakat viszont röghöz köti az állam. Talán szerencséd lesz, és a megfelelő irányba változnak majd a dolgok, mire oda kerülsz.

2012. aug. 27. 11:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Arra az idiótaságra gondolsz, hogy belföldön kell dolgozni xy évet az egyetem elvégzése után?:D Amúgy mi van ha elvégzem az egyetemet és lelépek egy másik országba? Kötelezhetnek rá, hogy hazajöjjek?
2012. aug. 27. 11:11
 8/10 A kérdező kommentje:
De amúgy ez a szerződés nem vcsak akkor él ha államilag támogatott leszek?
2012. aug. 27. 11:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Dehogynem, ha viszont úgy álla családod, hogy fizetni tudjátok a teljes önköltséget, minek mennél külföldre? Vagy miért nem oda ész továbbtanulni?

Arra egyébként kötelezhetnek - és elviekben fognak is -, hogy visszafizesd a tandíjat x időn belül, ha kimész külföldre, bár Brüsszelben erről is elég nagy botrány volt...

2012. aug. 27. 12:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Amúgy teljesen hülyeség ez az egész rendszer. Mi a fenének drága az egyetem egyáltalán? Minek kell fél millió - millió forintokat kifizetni csak azért mert én TANULNI szeretnék.
2012. aug. 27. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!