Mi történik ha tárgyalásra hívnak mert nem fizettem büntetést?
Fél éve kaptam 20 ezer forintnyi büntetést mert nem igazoltam magam a közterületisnek. A közterületis eleve ahelyett, hogy hivatalba helyezte volna magát, oldalról lerontott mint egy tank, amitől enyhe sokkot kaptam. Majd követelte, hogy igazoljam magam az ellenőrnek. Mivel olyan csöves ruhákban vannak általában, hogy azt hittem, hogy bkv biztonságiőrök, nem voltam erre hajlandó. Nem közölte velem, hogy hivatalos személy. Majd rendőrt hívtak. Mire már jött a rendőr, lefogtak, és közölték, hogy ráb.sztam mert hivatalos személyek és be fog vinni a rendőr.
A rendőr egy jegyzőkönyvvel elintézte majd elengedtek. De a pár hét után megérkező büntetés elkeveredett az asztalomon, most érkezett meg a levél, hogy szept 3.-án tárgyalásom lesz.
Mivel nem fizettem be azonnal átváltozhat elzárásra? Nekem szeptember 3.-án kollégiumi beköltözésem lesz, egyetemi óráim. Nem szeretnék ilyen hülyeségek miatt (és ez tényleg egy hülyeség, ráadásul igazságtalan is) sehol sem megjelenni, hihetetlen, hogy erre kötelezhetik az embert.
Mit tehetek? Mire számíthatok ha nem megyek el, vagy ha elmegyek? Kinézem a magyar jogrendből, hogy azonnal átváltoztatják fogdára, és csak akkor engednek ki, ha a szüleim fizetnek (22 vagyok) Őrület
"Nincs ilyen lehetőség hogy vagy.."
Hogyne lenne, nyilatkoznod kell róla melyiket választod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!