Miért ciki ma Magyarországon egy magyar embernek igazi magyar nótát hallgatni?
34 éves vagyok és én szeretem. Illetve szeretném, de a rádiókból teljesen kitiltották. A Jó ebédhez szóll a nótán nőttünk fel és iskolai kirándulásokon a buszon mindig oda lyukadtunk ki, hogy magyar nótát énekelünk.
Miért lett ez mostanra kinos és ciki? A mai fiatalok nem is ismerik és teljesen ki fog veszni. Pedig nagyon nagyon szép része a magyar kultúránknak. Vagy nem?
Persze nem azokra a gagyi popos-rockos-dáridós feldolgozásokra gondolok, hanem mondjuk egy Bangó Margit vagy Jákó Vera által énekelt szép nótára.
Szia
én mint 17/F ismerem magát a magyar mulatós nótát de nem tudnám el hallgatni mert nem születtem ebbe bele
Bangó Margit ő nem magyar :) inkább keveri a cigány kultúrát a magyarral-.-
Magyar nóta szeintem nem = cigány nóta.
Magyar nóta: Rákóczi induló, Horthy Miklós katonája vagyok, Ez a vonat most van indulóban stb.
A hosszú fekete haj stb. szerintem nem magyar.
Igaz. A magyar nóta nem egyenlő a cigányzenével. Ilyen nótákra gondoltam, mint pl. a Nótás kedvű volt az apám, Akácos út, Nem születtél te sem mint én..., stb.
Ezek nem cigányzenék és nem is az oláh cigányok zenéjére gondoltam.
A 100 Tagú Cigányzenekarban mindenki képzett zenész. És őket is csak külföldön becsülik meg. Miért?
A Mátyás Pincéből kitiltották az élő zenét. Egyre kevesebb étteremben van élő nóta. Külföldi ismerőseim ilyeneket akarnak hallgatni és nincs.
Sajnálom, hogy igy van. Jobban meg kellene becsülni a kultúrának ezt a részét.
Amiket irtatok azok inkább magyar érzelmű nóták, de nem magyar nóták. És ne keverjük a mulatós zenével, aminek nem sok köze van a nótákhoz.
A mi korosztályunknak cikisek ezek a számok leginkább.Végülis...ki hallot már olyanról hogy egy tizenéves gyerek mindennap leül és nézi Fásy Ádám mulatós műsorát?Inkább a VIVA szól...
Én speciel nem azt mondom hogy ciki,de egyszerűen nem szeretem.És igen idazad van hogy előbb-utóbb elfognak tünni ezek a számok és emberek mert pl nekem foggalmam sincs ki az a Jákó Vera.Persze vannak örök slágerek is,de azokat igen keményen feldolgozzák.
15/L
Azért ezek nem eredendően honfoglaláskori ősi magyar zenék..:D
Mondjuk úgy, a dzsentri világból kifakadt populáris népdalok.
Inkább mondhatjuk magyarnak és autentikusnak a Sebestyén Márta féle dallamvilágot
Egyébként én is szeretem hallgatni, sőt néha kitalálok dallamokat(nagyon könnyű)
Duna tv és egyéb kívánságműsorokban hemzsegnek a magyarnóták
na itten hallgathatjuk:
Nézd, ez egyrészt ízlés kérdése. a másik, hogy azért tűntek el a magyar nóták, mert a tömegízlés ma már mást diktál, mivel a rendszretváltás után ránk magyarokra is elkezdett hatni a popkultúra. az meg nézőpont kérdése, hogy ez jó-e vagy sem. nekem nem tetszik a magyar nóta, mert nem ezen szocializálódtam, már a szüleim is rockot hallgattak. bár nagyapámnál megtalálható volt a Gyere Bodri kutyám meg egyéb nóta bakeliten, de azon meg mindenki jót röhögött a fiatalabb generációból:)
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!