Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy sehol a...

Hogy lehet, hogy sehol a világon nem képesek megtanulni az emberek a műveleti sorrendet?

Figyelt kérdés

[link]

A legtöbb országból, ahol többen válaszoltak, a válaszadók nagyobbik fele rosszul tudja. Ez csak szerintem elég tragikus? Elvégre elemi dologról van szó.

2012. aug. 11. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem jó ez a mérés így szerintem, mert nem mutat meg semmit.

Ha a teszt előtt gyakorolnak ilyen feladatokat, akkor más lenne az arány, majd ha ugyanazon a csoporton x idő múlva megint elvégzed a mérést, akkor biztos változna, páran elfelejtnék, majd később...

aztán: életkora a kitöltőknek?, foglalkozása?, milyen oktatásban részesültek?, stb...

2012. aug. 11. 10:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem ezek a szempontok egy ilyen kérdésnél már lényegtelenek. Egyszerűen ez annyira elemi dolog, hogy aki a négy alapműveletet ismeri, annak már ezzel is találkozni kellett és kortól függetlenül tudni kellene. Egyébként is kétlem, hogy ellepte az oldalt 3000 kisiskolás.
2012. aug. 11. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát eddig azt mutatja :D..., hogy pedig nem tudják... akkor?
2012. aug. 11. 11:22
 4/4 Julie S ***** válasza:

Szerintem nem érdekli a többséget a dolog, mert jól megvannak nélküle is.

A matek és egyéb számolgatós órákon kívül, a "való életben" nekem sem sok dolgom volt még ilyen és ehhez hasonló "problémákkal".

2012. aug. 11. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!