Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A barátnőm lemásol...

Mit tegyek? A barátnőm lemásolja a rajzaimat, de nem vallja be.

Figyelt kérdés
Az van, hogy én sokat rajzolok és felteszem deviantartra és facebookra is. Most újabban a barátnőm is elkezdett rajzolni és az van, hogy lemásolja amit rajzolok, de ezzel nem is lenne baj, csak nem ismeri be. Szóval én rajzolok egy csajt, a barátnőm meg lerajzolja hasonlóan csak más hajjal és szemmel meg más színű ruhával meg egy kicsit bénábban árnyékolás nélkül, de am nagyon hasonlít, ezt a legjobb barátnőm is megmondta. És kéri a kritikámat. Én meg persze írom, ha megkéri, aztán megsértem, de aztán megbocsát nekem xD De az a lényeg, hogy mondtam neki, hogy ha legalább engem másol le, akkor írja oda a rajzom linkjét, mert azért ez így szokás. Erre meg azt mondta nekem, hogy ő fejből rajzolta és kitart emellett. Most ezt hogy beszéljem meg vele?
2012. aug. 8. 12:55
 1/9 anonim válasza:
Talán nem kéne facebookra felrakni, deviantartra pedig ugy hogy nem tudja a felhasználó nevedet.Mondjuk elég gáz barátnőd van hogy lemásol és mikor kérdőre vonod megsértődik.
2012. aug. 8. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Esetleg datumszeruen rakd fel a kovetkezo rajzodat es utana ha megint lemasolja a tied, akkor kommentald a rajzat ugy, hogy mindenki lassa es szurj be egy linket a te rajzoddal, hogy "nezd mar, milyen egyforman tudunk rajzolni!" Ezt parszor megcsinalod es eleg nyilvanvalo lesz mindenki szamara, hogy masol.
2012. aug. 8. 13:09
 3/9 A kérdező kommentje:
hát de dA-n már watch-oljuk egymást szóval már tudja a nevemet, facebookra meg azért raktam fel, mert ott is sokan nézik, többen, mint dA-n.
2012. aug. 8. 13:10
 4/9 A kérdező kommentje:
második: hát én is erre gondoltam, de félek, hogy megsértődik. Nem szeretnék összeveszni vele, mert ettől eltekintve nagyon jó barátnőm, csak szeerintem irígyli a rajztudásomat. Nekem meg a rajz az egyetlen dolog, amiben tehetséges vagyok meg a festés (egy festőnő is megkért, hogy járjak hozzá, mert nagyon jónak tart)
2012. aug. 8. 13:20
 5/9 Julie S ***** válasza:
Ne törődj vele. Árt ezzel neked bármit is? :) Valószínűleg szeretne önállóan egyedit alkotni, de nem tud/mer és inkább olyat másol, ami tetszik neki. És utána saját magának is "hazudik", nem csak neked. Szerintem idővel kinövi. :)
2012. aug. 8. 14:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem árt nekem csak rossz érzés, hogy tényleg nagyon hasonlítanak a rajzok, de nem vállalja fel, hogy az enyéim alapján készültek. Kics€szni meg nem szeretnék vele, mert amúgy nagyon jó barátnőm és nem szeretnék vele összeveszni.
2012. aug. 10. 15:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Mond meg neki nyíltan hogy mi bántó ebben.Ha igazi barátnő akkor nem fog rajta nagyon megsértődni.Ha pedig nagyon zavar de nem akarod neki megmondani akkor rajzolj valami jellegzeteset ami rád emlékeztet,és arra már nem mondhatja hogy saját fejből csinálta
2012. aug. 10. 17:44
 8/9 Julie S ***** válasza:
Szerintem felesleges, hogy komolyabb rossz érzést keltsen ez benned. Persze, jobb lenne, ha nyíltan vállalná, hogy igen rólad másol, de lényegében sem anyagi, sem hírnévbeli, sem semmilyen kárt nem okoz neked. (Ha okozna, akkor már más lenne a helyzet.) Így jobb, ha nem erőlteted azt, hogy bevallja, hiszen nem elég érett hozzá. És ha fontos neked, hogy jó viszonyban maradjatok, akkor el kell siklanod a dolog felett és más szemszögből tekinteni rá. Inkább légy büszke magadra, hogy másolásra érdemesnek tartanak. És vedd ezt tőle bóknak. :) Nem kell erőltetni az igazságot annál, aki nem érett még meg rá. Viszont te lehetsz bölcsebb, ha megérted a mögöttes okait és ennek fényében cselekszel.
2012. aug. 11. 12:30
 9/9 A kérdező kommentje:
igaz :D köszi mindenkinek :D
2012. aug. 11. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!