Magyarországon miért van sok merev ember?
Pontosabban arra gondolok, hogy még a fiatalok is valamilyen szinten merevek.
pl. Vannak külföldi ismerőseim akik Magyarországon laknak. Ők teljesen mások, nyitottabbak, ha furcsa öltözködésű (más stílusú) embert látnak nem bámulják meg. Más rasszba tartó embereket sem bámulják meg, ellenben sok fiatal, ha lát egy fekete embert nonstop bámulják. Látnak egy kicsit másként öltöző embert úgy szint megnézik és, ha úgy van ki is nevetik. Biztos vannak külföldiek között is ilyen emberek, de én most a magyarokra vagyok kíváncsi.
Valószínűleg ha Burkina Fasoban végigkorzóznál magyar népviseletben, téged is megbámulnának az ottaniak.
Nincs ebben semmi különleges.
"Nem értem miért kell ilyen hülyeséget kérdezni? Te soha nem néztél meg senkit? Soha nem nem bámultál meg semmit? Te gondolom maga vagy a tolerancia. Borzasztóak az ilyen általánosító kérdések!"
Elnézést az általánosításért, természetesen tisztelet a kivételnek. Miért lenne hülye kérdés, azért, mert érdekel mások véleménye is? A te válaszod is nagyon hasznos, neked is megvan a saját véleményed ezt tiszteletben tartom. Nem, nem vagyok maga a tolerancia, sőt magam is azt veszem észre, hogy megbámulom az embereket különösebb ok nélkül és negatívumokat keresem rajtuk. Próbálom magam ezen a téren korrigálni és pozitív gondolkodás módot kialakítani. Beismerem a kérdést rosszul is fogalmaztam meg és egy irányból közelítettem meg.
Azokra az emberekre gondoltam akik külsőre rögtön rámondják az emberre, hogy ilyen meg olyan (nem csak külföldiekre). Általánosítanak és mogorvák. Sok ilyen ember van az országban. Ez érdekelt, hogy miért van ennyi negatív szemléletű ember, mi alakította ki ezt a tömeges látásmódot, zártságot.
Ahogy írtam tiszteletben tartom a válaszod. Viszont azt nem értem, hogy miért gond ez, ha ilyen témát is feldob az ember. Egyszerűen érdekelnek mások véleményei és észrevételei.
Mert a jólét toleránssá tesz.
Ha Magyarországon holnaputántól 45.000 dollár/fő lenne a GDP.Akkor a magyarok is 90 fokos fordulatot vennének.
Más rasszba tartozó embert nem mindenütt tolerálják még a gazdag országokban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!