Egyetértetek a régi tanárom kijelentésével, a romákkal kapcsolatban?
Nemrég találkoztam vele, és meglepett amit mondott. Épp beszélgettünk és abba kellett hagynunk mert pár roma mellettünk hangosan tárgyalta ki a "napi eseményeket".
Ennek hatására elkezdtünk beszélgetni róluk, és tettem egy olyan megjegyzést, hogy reggel 7.45-kor sörrel a kézben biztos nem munkába indulnak (de ezt bőrszíntől függetlenül értettem, ha egy fehér ordibált volna ilyenkor sörrel a kézben arra is ezt mondtam volna).
Erre ő a következőket mondta:
"Az átlag romák IQ-ja 70. Ezeket nem lehet tanítani, ezeket csak idomítani lehet."
Egyet értetek ti ezzel? Kicsit durvának érzem, de amivel a hétköznapokban találkozom.
MINDEN ember megerdemli, hogy tiszzeljek benne az embert, nekem ennyi a velemenyem.
Hogy az atlag romak IQ-ja mennyi, az egy dolog, nem tartozik ram es azokra sem, akiket nem erint, vagy nem tesznek erte, hogy jobb legyen. Szerintem.
Nagyon szomorunak talalom, hogy egy tanar ilyen meggondolatlan kijelentest tesz! A 2. mondataval meg pont a sajat IQ-jarol tett tanubizonyagot.
Nem vagyok meglepödve, mert sajnos az utobbi idöben egyre több olyan tanar vegzettsegüvel talalkoztam, akik sztem nem odavalok. Persze, regen is akadtak - emberek ök is.
Rudolf Steinerröl megkerdezhetned a tanarodat, javasolnam jobban belemelyedni, vagy hogy latja a buddhistak eletszemleletet mindenfajta elölenyhez?
*tiszteljek benne az embert
bocs, elirtam.
Csak kiegesziteskeppen: Idomitani ugyanis az allatokat szoktak, es az allatokrol beszelnek igy. Rudolf Steiner szemlelete szerint az alantas elölenyeket is tisztelni erdemes, mert anelkül mi nem lennenk azok, akik - ez persze egy jol hangzo kis szöveg, csak erdemes lenne melyebben elgondolkodni ezen... ha mar valakinek magasabb az IQ-ja... erre gondoltam.
A megalazas pedig az egyik legnagyobb serülest okozhatja pl. gyerekeknel, azert egy tanarnak illene ismerni ennek következmenyeit, hatasat szerintem.
5.
"reggel 7.45-kor sörrel a kézben biztos nem munkába indulnak"
"hangosan tárgyalta ki a "napi eseményeket"."
- Mert az már eszedbe sem jutna, hogy esetleg éjszaka melóztak mi?
Kinek hetvenes akkor itt az IQ-ja? :D:D
Mellesleg, hagyjuk már a roma IQ-t mert:
1: Alapból több roma beszél több nyelven mint magyar (mert a magyar mellett minimum tud cigányul is)
2: Aki a mai világban képes munka nélkül megélni, az hülye ember nem lehet.
Az IQ-val nem értek egyet, de a kjelentése 2. felável igen.
Mekkora igazság, ezentúl használni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!