Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szabadság, szerelem, élet;...

Szabadság, szerelem, élet; Neked mi az értékrended?

Figyelt kérdés

Állítsd fontossági sorrendbe! Csak kíváncsiság. Petőfinek ez volt:

1. szabadság

2. szerelem

3. élet

Én ugyanazon véleményen vagyok :)

18/L

2012. júl. 19. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
élet? én nem értem, hogy ez alatt mit takarsz? hiszen az életbe a szíbadság és a szerelem is beletartozik.
2012. júl. 19. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Szaadság, szerelem

E kettő kell nekem

Szerelemért feláldozom az életet

Szabadságért feláldozom szerelmemet

És vagy négy-öt éve, hogy ezt tanultam, gőzöm sincs, honnann maradt meg :D

Szóval igen, ebből jó a felállított sorrend :)

Nekem:

- szabadság - egyénre levetítve, magyarul hadd mehessek a magam feje után, ha a falnak megyek, majd vigyázok legközelebb :P

- alvás :D

- írás

20/L

2012. júl. 19. 22:25
 3/7 szamóca.. ***** válasza:

szerintem ezeket nem lehet fontossági sorrendbe állítani. egyik feltételezi a másikat, még ha átvitt értelemben nézzük is akár az életet.

az élethez szabadság kell, hiszen ha nincs legalább relatív szabadságod csak vegetálsz. ugyanakkor a szerelemhez élet kell, hiszen aki nem képes saját életét rendben tartani, értékelni, élvezni, az a szerelemre is képtelen lesz véleményem szerint.

egyébként ha vársz értelmes sorrendet valahogy fejtsd ki. mit jelent számodra a szabadság? fizikai? politikai? érzelmi? stb.

mi az élet? biológiai? az mindhez kell. átvitt értelemben? azon belül sok lehet. van akinek a szerelem az élete. van akinek a munkája... van aki nem él, az én értékrendem szerint, mégis élvezi azt.

a szerelem már konkrétabb. de lehet ez plátói viszonzatlan is?

2012. júl. 19. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Petőfi ezt nem a szerelmi monogámiára értette hanem a korszakban oly népszerű rebellista eszméhez fűzte. Petőfi valóban azt mondta, hogy nem szeretne ágyban, párnák közt meghalni, de szerintem a csatatéren elvérezve átkozta korábbi önmagát. Nemigen számított arra, hogy majd ténylegesen kardélre hányják :D.
2012. júl. 19. 22:30
 5/7 szamóca.. ***** válasza:

#4 ez aranyos volt :DD

bár petőfit mint költőt sajnos...hogymondjam... nem kedvelem, no, de még belé is veszett annyi, hogy az ilyen mondatait nem szó szerint értette :D

2012. júl. 19. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs speciális (nagyon rossz körülmény) helyzet, akkor:

Élet

Szabadság

Szerelem

2012. júl. 19. 22:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Régebben úgy gondolatm hogy: Szabadság! a legfontosabb meg az élet. A szerelem meg el lett nyomva mint gondolat. MA meg úgy gondolom, hogy már éltem eleget, de eddig nem akartam senkitől sem semmit, most meg hiába van szabadságom, hiába élek, ez az élet nem egy jó élet, szerelem nélkül semmit nem ér az egész. Egyszerüen be kell tudni látni,hogy az egész életünk, létezésünk a szerelem tengelyén forog. HA ez nincs az életedben, akkor üres, komor halálvággyal teli a létezés.
2012. júl. 22. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!