Szabadság, szerelem, élet; Neked mi az értékrended?
Állítsd fontossági sorrendbe! Csak kíváncsiság. Petőfinek ez volt:
1. szabadság
2. szerelem
3. élet
Én ugyanazon véleményen vagyok :)
18/L
Szaadság, szerelem
E kettő kell nekem
Szerelemért feláldozom az életet
Szabadságért feláldozom szerelmemet
És vagy négy-öt éve, hogy ezt tanultam, gőzöm sincs, honnann maradt meg :D
Szóval igen, ebből jó a felállított sorrend :)
Nekem:
- szabadság - egyénre levetítve, magyarul hadd mehessek a magam feje után, ha a falnak megyek, majd vigyázok legközelebb :P
- alvás :D
- írás
20/L
szerintem ezeket nem lehet fontossági sorrendbe állítani. egyik feltételezi a másikat, még ha átvitt értelemben nézzük is akár az életet.
az élethez szabadság kell, hiszen ha nincs legalább relatív szabadságod csak vegetálsz. ugyanakkor a szerelemhez élet kell, hiszen aki nem képes saját életét rendben tartani, értékelni, élvezni, az a szerelemre is képtelen lesz véleményem szerint.
egyébként ha vársz értelmes sorrendet valahogy fejtsd ki. mit jelent számodra a szabadság? fizikai? politikai? érzelmi? stb.
mi az élet? biológiai? az mindhez kell. átvitt értelemben? azon belül sok lehet. van akinek a szerelem az élete. van akinek a munkája... van aki nem él, az én értékrendem szerint, mégis élvezi azt.
a szerelem már konkrétabb. de lehet ez plátói viszonzatlan is?
#4 ez aranyos volt :DD
bár petőfit mint költőt sajnos...hogymondjam... nem kedvelem, no, de még belé is veszett annyi, hogy az ilyen mondatait nem szó szerint értette :D
Ha nincs speciális (nagyon rossz körülmény) helyzet, akkor:
Élet
Szabadság
Szerelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!