Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen viták vannak arról,...

Milyen viták vannak arról, hogy mik legyenek a magyar érettségiben, és Ti mit gondoltok ezekről?

Figyelt kérdés
Google inkább csak megoldásokat, illetve olyan eduline-os oldalt dobott ki, ahol az idei írásbeli javítókulcsát kritizálták. Én arra a vitára gondolok, hogy ki legyen érettségi tétel. Én idén érettségiztem, úgyhogy engem ez már nem fog érinteni (maximum csak a gyerekemet), de azért érdekel, mert szeretem a magyart. Kik és milyen alapon, milyen indokokra hivatkozva mondanak véleményt? Ezek mennyire befolyásolják a valódi meghatározást? Egy fórumon állítólag azt írta valaki, hogy József Attila a kommunista eszmék felé való vonzódása miatt, Thomas Mann a homoszexualitása miatt (engem meglepett, hogy ő az lenne) ne legyen érettségi anyag. Ez csak egy fórum volt, de egy irodalmi folyóirat internetes lapja is reagált rá. Ezért kérdezem, mennyire komolyak az ezzel kapcsolatos viták? Milyen más emberekről vagy művekről tudtok még ilyesmit? Mit gondoltok? Életkort is kérnék, amennyiben véleményt is írsz, de elsősorban maguk a felvetések érdekelnek. Köszönöm!
2012. júl. 16. 01:26
 1/2 anonim ***** válasza:
tl;dr
2012. júl. 28. 21:46
 2/2 A kérdező kommentje:
??!!
2012. aug. 1. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!