Elítélnétek a 95 éves, a második világháború idején a kassai gettót felügyelő és a deportálásoknál jelen levő, a Sun c. brit lap által Budapesten felkeresett Csizsik-Csatáry Lászlót?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Én egyelőre nem foglaltam állást, de egy 95 éves embert nem hiszem, hogy el kell már ítélni.
A cikk: [link]
A The Sun cikke: [link]
Az ezzel az egésszel a gond, hogy semmi más bizonyíték nincs ellene mint pár megkérdőjelezhető hitelességű tanúvallomás és egy 1948-as csehszlovák "per". Tudni kell, hogy Csehszlovákiában több mint 70 ezer magyart (!!!) ítéltek el háborús bűnökért, mert a lakosságcsere program szerint, a magyar háborús bűnösöket kvótán felül átveszik. 70 ezer felvidéki magyar rendőr/katona/csendőr talán nem is volt összesen. Tehát igazából semmi nem igazolja, hogy bűnös lenne, csak azt hozzák fel, hogy ő állítólag rendőrparancsnok volt, Csatáry pedig azt vallotta, hogy ő tolmács-összekötő volt a német hadsereg és a magyar hatóságok között.
Egyébként meg, az ügyön kívül megjegyzem, hogy aki volt már tagja fegyveres testületnek, az tudja mi jár parancsmegtagadásért... pláne háborús időkben. Egy kirakatper után agyonlövik a parancsmegtagadókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!